Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Scolari túži doma vyhrať, Španieli s rovnakou zostavou
Zdielať na

Scolari túži doma vyhrať, Španieli s rovnakou zostavou

Zdroj: sita, Scolari a Brazílčania pred finále PK

BRAZÍLIA / Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari pred nedeľňajším finálovým stretnutím Pohára konfederácií FIFA proti Španielsku deklaroval vôľu svojho tímu získať si naspäť stratený kredit.

Duel má výkop o polnoci SELČ a kouč domáceho výberu by chcel triumfom nad Španielskom poslať do sveta správu, že s Brazílčanmi treba vážne rátať.

"Španieli ostatných šesť rokov dominovali svetovému futbalu. Ich mužstvo si zachovávalo kontinuitu. Iba občas došlo k výmene nejakého kľúčového hráča. V tomto majú oproti nám výhodu," povedal podľa portálu soccerway.com 64-ročný Scolari a doplnil: "Chceme dosiahnuť to, o čom sme na začiatku turnaja iba snívali. Dostať sa do finále a potom v ňom zvíťaziť."

Tréner úradujúcich majstrov sveta i Európy zo Španielska Vicente del Bosque pred nedeľným finále na slávnej Maracane predznamenal, že na duel s najväčšou pravdepodobnosťou pošle rovnakú základnú zostavu, ako v semifinále proti Taliansku. "Brazílčania absolvovali niekoľko veľmi dobrých priateľských duelov proti zdatným súperom. Na Pohári konfederácií FIFA sa od prvého stretnutia stále zlepšujú. Myslím si, že sú v dobrej forme," zložil "kanárikom" poklonu 62-ročný Del Bosque.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články