Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lewandowski (24) potvrdil túžbu odísť z Dortmundu
Zdielať na

Lewandowski (24) potvrdil túžbu odísť z Dortmundu

DORTMUND / Poľský útočník v službách nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund Robert Lewandowski potvrdil, že chce opustiť káder svojho súčasného zamestnávateľa.

Dvadsaťštyriročného zakončovateľa spájajú s prestupom do tímu úradujúceho nemeckého i európskeho klubového šampióna FC Bayern Mníchov. Poľský reprezentant neposkytol definitívne vyjadrenie, že odchádza do Bayernu, ale pre periodikum Sport Bild vyhlásil, že by radšej počas tohto mesiaca prestúpil do svojho vysnívaného klubu, ako by mal zotrvať v Dortmunde a naplniť kontrakt, ktorého platnosť vyprší v lete roku 2014.

Lewandowski, ktorý v ročníku 2012/2013 najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy strelil v 34 stretnutiach 24 gólov, sa podľa skôr medializovaných informácií s FC Bayern už dohodol na podmienkach zmluvy a ak nepoputuje do Mníchova počas aktuálneho prestupového obdobia, učiní tak o rok. "Očakávam, že situácia sa vyjasní a budem môcť pôsobiť v mojom vysnívanom klube už v budúcej sezóne. To by bolo najlepšie pre všetky zúčastnené strany," povedal Lewandowski, za ktorého prestup v lete 2013 by Dortmund zinkasoval finančnú kompenzáciu. Pokiaľ by Poliak opustil káder Borussie o rok, odišiel by ako voľný hráč bez nároku na odstupné pre dortmundský klub. Lewandowski zároveň poprel, že by bol v tíme súčasného zamestnávateľa nešťastný. "Dortmund je skvelý klub, ktorý budem vždy obdivovať. Teraz však chcem novú výzvu," povedal Lewandowski.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Robert Lewandowski

Súvisiace články