Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na HUSTE.tv šláger! Zdramatizuje Senica boj o titul?
Zdielať na

Na HUSTE.tv šláger! Zdramatizuje Senica boj o titul?

BRATISLAVA / V poslednú aprílovú sobotu sa v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži bude od 14.30 h súčasne hrať o čelo tabuľky i o jej koncové svetlo.

Práve aktéri týchto zlomových súbojov Corgoň ligy (CL) budú najviac priťahovať pozornosť priaznivcov futbalu pod Tatrami. V stretnutí 28. kola ŠK Slovan Bratislava - FK Senica sa bude riešiť kľúčová otázka dňa: či sa podarí lídrovi tabuľky v tomto meraní síl zásadný odskok od druhej Senice, alebo "Záhoráci" prípadným víťazstvom zmenšia súčasné šesťbodové manko na "belasých" na trojbodový odstup. Tréner senického klubu Vladimír Koník vie, čo jeho zverencov čaká na Pasienkoch: "Slovan má bohatú a slávnu históriu. V tomto súťažnom ročníku Corgoň ligy je takmer od jeho začiatku na čele tabuľky. Preto hráčov pripravujem na to, že to bude náročný súboj. My do neho ideme s rešpektom, ale nie so strachom," povedal 45-ročný kouč pre klubový portál www.fksenica.eu.

Podobný názor na šláger kola prezentoval aj stredopoliar Senice Juraj Piroska, pre ktorého to bude špecifický zápas. "Samozrejme, Slovan ma vychoval a pripravil do veľkého futbalu. Strávil som v ňom jedenásť rokov. Na to sa nezabúda. Teraz som však na druhej strane. Na sobotňajší súboj sa chystám ako na každý iný, nerobím z toho nič extra. Nehovorme teraz o veľkých veciach. Do konca sezóny treba odohrať ešte šesť kôl. Musíme zvládnuť päť - šesť stretnutí, potom budeme bilancovať," pripomenul 26-ročný dôležitý článok senického tímu, ktorý prišiel do tímu zo Záhoria práve zo Slovana. "Do Bratislavy ideme odohrať dobrý zápas. Určite nejdeme prehrať. Máme svoje ciele, ktoré chceme naplniť, na tie sme teraz sústredili svoju pozornosť," dodal J. Piroska.

"Súčasný futbal je o nasadení a agresivite,"

reagoval tréner Slovana Bratislava Samuel Slovák na otázku agentúry SITA, či si nemyslí, že na jeho technických hráčov stačí dôraznejšie zatlačiť a hneď majú problémy s koncovkou i presnou prihrávkou vo finálnej fáze. Aspoň tak to bolo v minulotýždňovom ligovom súboji "belasých" s nováčikom z Myjavy (1:1), v ktorom Lester Peltier už "odchádzajúce" tri body zachránil až tri minúty pred koncom. Kormidelník Slovana však pred sobotňajším súbojom smelo deklaruje, že jeho hráči chcú aj proti Senici odohrať duel príťažlivý najmä pre diváka. "Chceme fanúšikom ukázať dobrý futbal a zároveň dosiahnuť čo najlepší výsledok," stručne charakterizoval Samuel Slovák zámer, s ktorým v sobotu vyrukujú na Seničanov.

V Prešove o existenciu

Kým na Pasienkoch je na programe súboj o najlepšiu východiskovú pozíciu do záverečných šiestich kôl, v Prešove sa v sobotu bude hrať o holú corgoňligovú existenciu. V priamom dueli sa totiž stretnú tímy, ktoré sú poriadne namočené v pásme zostupu - Prešov a Nitra. Zverenci nového trénera Šarišanov Jozefa Bubenka si zmerajú sily s mužstvom, ktoré v poslednom čase na súperových ihriskách vybojovalo sedem bodov: za víťazstvá v Zlatých Moravciach a v Žiline (zhodne 2:1) a bezgólovú remízu v Myjave. Hoci Prešov tiež z ihrísk rivalov priniesol dva body za nerozhodné výsledky v Trenčíne (1:1) a v Zlatých Moravciach (0:0) a vyhral doma nad Ružomberkom 3:1, jeho situácia pred finišom Corgoň ligy je stále zložitá. Uvedomuje si to aj 33-ročný kapitán "zeleno-bielych" Peter Petráš. Skúsený obranca a bývalý deväťnásobný slovenský reprezentant pred súbojom s Nitrou na klubovom portáli upozornil: "Čaká nás ťažký zápas a my sa naň musíme pripraviť čo najlepšie. Bude to zaujímavý duel." Prešovský kapitán by rád úspešne zvládol blížiaci sa zápas. "Pre nás je momentálne dôležité najmä v domácich stretnutiach získať plný počet bodov, aby sme sa potom nemuseli pozerať na druhých pred nami a za nami. Do sobotňajšieho merania síl ideme s cieľom vyhrať a zvýšiť tým naše šance na udržanie sa medzi slovenskou elitou, lebo zatiaľ nemáme corgoňligovú istotu. Urobíme všetko pre to, aby sme sa po zápase s Nitrou tešili my," doplnil Peter Petráš.

Myjava si na futbal posvieti

V sobotu bude veľký futbalový sviatok aj v Myjave, kde futbalisti miestneho Spartaka na domácom štadióne zažijú v súboji s hráčmi Dukly Banská Bystrica debut pod umelým osvetlením. Čas výkopu tohto duelu stanovili na netradičných 20.00 h, už od 18.30 h bude v prípade dobrého počasia otvorený detský sektor plný atrakcií a hier, ktorý bude v prevádzke až do skončenia stretnutia.

O cenné corgoňligové body sa však bude hrať tiež v Trnave, kde privítajú tím AS Trenčín. Karhana a spol. do tejto náročnej konfrontácie s mladým trenčianskym tímom prvýkrát v pozícii hlavného trénera povedie Vladimír Ekhardt. Rodák z Topoľčian a bývalý hráč Trnavy a Slovana sa bude usilovať mužstvo zo slovenského Ríma odpútať z poslednej priečky tabuľky.

V tom istom čase o 14.30 h budú v košickom Čermeli proti domácemu MFK v akcii zverenci Juraja Jarábka z FC ViOn Zlaté Moravce. O tri hodiny neskôr je na programe súboj nečakaných susedov v tabuľke MŠK Žilina verzus MFK Ružomberok. Pod Dubňom diváci uvidia stretnutie šiesteho tímu tabuľky s mužstvom na piatom mieste, čo by pred štartom sezóny 2012/2013 málokto z futbalových odborníkov predpokladal. Žilinčania sú totiž úradujúcim majstrom a súčasné corgoňligové postavenie "žltozelených" je sklamaním.

Program sobotňajších stretnutí 28. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2012/2013:

Sobota 27. apríla o 14.30 h:
1. FC Tatran Prešov - FC Nitra (Samotný - Tomčík, Súkeníková),
MFK Košice - FC ViOn Zlaté Moravce (Marhefka - Mókoš, R. Sluk),
FC Spartak Trnava - AS Trenčín (Vnuk - Slyško, Brendza),
ŠK Slovan Bratislava - FK Senica (Chmura - E. Weiss, Chládek),
o 17.30 h: MŠK Žilina - MFK Ružomberok (Špaček - Benko, D. Hrčka),
o 20.00 h: Spartak Myjava - FK Dukla Banská Bystrica (Sedlák - Kubačka, Bednár)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.