Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Jablková korupčná kauza. Wänke chce ísť na slobodu
Zdielať na

Jablková korupčná kauza. Wänke chce ísť na slobodu

BRATISLAVA / Bývalý generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Vladimír Wänke pôjde zrejme čoskoro na slobodu. Do väzenia v Hrnčiarovciach nad Parnou sa dostal za korupčnú kauzu, v ktorej okrem peňazí bral aj kartóny s vínom či prepravku jabĺk.

Za odhalenie korupcie dostal Wänke 3 roky a 4 mesiace, ktorý si odpykáva od decembra 20120. Dve tretiny z neho mu uplynú tento mesiac a tak mu vznikla možnosť podmienečného prepustenia. Vladimír Wänke o to okamžite požiadal. "Žiadosť o podmienečné prepustenie bola včera doručená Okresnému súdu Trnava," uviedla Barbora Hergottová, hovorkyňa súdu v Trnave. 

Jablká, víno aj peniaze...

Wänke obvinenia z korupcie celý proces odmietal. Senát Najvyššieho súdu ale uveril svedkom, ktorí uňho za úplatky vybavovali prestupy hráčov z Česka, Vietnamu aj Rakúska. Kým funkcionári z Dolnej Strehovej platili vínom a jablkami, majiteľ Eldusu Močenok mu podľa súdu odovzdal za urýchlenú registráciu pätnásťtisíc korún.

Šanca na prepustenie je vysoká

Všetko nasvedčuje tomu, že odchod bývalého funkcionára na slobodu je už zrejme len otázkou pár dní. Kedy súd vo veci zasadne známe ešte nie je. Šanca, že Wänkeho žiadosti vyhovie je ale podľa našich informácií vysoká. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články