Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Jakubka trápi horúčka. Príležitosť dostane zrejme Mak
Zdielať na

Jakubka trápi horúčka. Príležitosť dostane zrejme Mak

Boeing 737 spoločnosti Air Explore, so slovenskými futbalovými reprezentantmi na palube, včera popoludní, po dvojhodinovom pokojnom lete bez vážnejších turbulencií pristál v Ostende. Odtiaľ sa hráči, zväzoví funkcionári i zástupcovia médií presunuli do približne 30 km vzdialeného mesta Bruggy.

Jakubko včera netrénoval

 Pred dnešným medzištátnym prípravným duelom s domácim Belgickom, ktorý sa začne v Bruggách o 20.45 , oznámil jeden z kormidelníkov A-mužstva SR novinárom nie príliš lichotivú správu.

"Lekári nás informovali, že Martin Jakubko má zvýšenú teplotu. Zostáva preto v hoteli a neabsolvuje ani predzápasovú tréningovú jednotku," poznamenal Michal Hipp. Z pôvodnej 20-člennej nominácie na spomenutý duel v Belgicku nie sú pre zranenia k dispozícii Radoslav Zabavník ani Vladimír Weiss ml, teraz k nim možno pribudne aj skúsený 32-ročný útočník ruského klubu Amkar Perm.

"Jakubkov štart je otázny," povedal tréner Stanislav Griga. Ten na otázku, či to nenarušilo plány trénerov so zostavou, doplnil: "Nemyslím si, že by to malo zásadne ovplyvniť náš výkon. Je tu šanca pre ďalších hráčov, napríklad pre Maka."  

Pokus o reparát blamáže z Olomouca

Slovenskí futbalisti by neradi zopakovali blamáž z novembrového vystúpenia v Olomouci proti Česku (0:3). "Keď porovnám atmosféru z toho nevydareného zápasu a teraz, medzi hráčmi i v médiách je to také menej svalnaté. Ideme do stretnutia v Bruggách s pokorou, máme menšie vyhlásenia. Verím, že o to bojovnejší a koncentrovanješí výkon mužstvo podá. Očakávame, že sa hráči ďaleko lepšie pripravia ako pred tromi mesiacmi v Olomouci," skonštatoval Stanislav Griga.


Dodal: "Pre nás je to príprava na marcový kvalifikačný duel proti Litve, nad ktorou potrebujeme vyhrať. Belgicko je súper z iného súdka - hrá doma, mužstvo disponuje obrovskou kvalitou, aj v držaní lopty. Chceme však odohrať dobrý zápas a uhrať dobrý výsledok. Príležitosť dostanú aj noví hráči, ale chceme vidieť, ako sú na tom nosní futbalisti mužstva. Nechceme robiť experimenty."   

Predpokladaná zostava futbalistov Slovenska na stredajší medzištátny prípravný zápas v Bruggách proti domácemu Belgicku:
D. Kuciak - Pauschek, Škrtel, Saláta, Hubočan - Pečovský, Kucka - Hamšík, Sapara, Stoch - Vittek

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články