Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prehra v Turíne podpílila konár pod trénerom Di Matteaom v Chelsea
Zdielať na

Prehra v Turíne podpílila konár pod trénerom Di Matteaom v Chelsea

Utorňajšou prehru 0:3 s Juventusom Turín sa definitívne skončila trénerská anabáza Roberta di Mattea vo futbalovej Chelsea.

Muža, ktorý pred šiestimi mesiacmi doviedol Londýnčanov k historicky prvému triumfu v Lige majstrov, v stredu odvolali. "Futbalový klub Chelsea dnes ráno ukončil spoluprácu s trénerom Robertom Di Matteom. Výkony a výsledky tímu neboli v ostatnom období na zodpovedajúcej úrovni. Majiteľ a rada riaditeľov sa zhodli na tom, že tím potrebuje zmenu, aby sa v tejto dôležitej časti sezóny pohli veci správnym smerom," oznámil klub na svojej internetovej stránke.

Bývalý hráč Chelsea Di Matteo

sa počas uplynulej sezóny chopil šance po marcovom odvolaní Andrého Villasa-Boasa, keď sa ako Portugalčanov asistent osvedčil v role dočasného trénera natoľko, že po zisku trofeje v Lige majstrov dostal dôveru Romana Abramoviča a pokračoval vo funkcii aj v tomto ročníku. V ňom jeho zverenci márne hľadajú niekdajšiu formu. Do Premier League síce vstúpili úspešne a dlho boli na čele tabuľky, ale teraz sú až tretí za manchesterskou dvojicou United a City. V Lige majstrov si počínajú ešte horšie, prehra 0:3 v Turíne ich postavila pred reálnu hrozbu vypadnutia už v skupinovej fáze. V E-skupine sú až tretí a pred posledným zápasom proti Nordsjaellandu už osud nemajú vo svojich rukách.

Chelsea nemá postupový osud vo svojich rukách

"Majiteľ a rada by chceli poďakovať Robertovi za všetko, čo s tímom od marca dokázal. Priviedol ho k historickému víťazstvu v Lige majstrov a k siedmemu v FA Cupe. Nikdy na jeho zásluhy nezabudneme, vždy bude na Stamford Bridge vítaný," konštatuje sa v klubovom vyhlásení s tým, že meno nového kormidelníka by malo byť známe čoskoro. Britské stávkové kancelárie favorizujú bývalého kouča FC Liverpool Rafaela Beníteza, vysoké šance sa dávajú aj Pepovi Guardiolovi a Harrymu Redknappovi.

Štyridsaťdvaročný Talian Di Matteo bol deviatym trénerom Chelsea vrátane dočasných od roku 2003, keď klub kúpil ruský miliardár Roman Abramovič.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Di Matteo na lavičke Chesea

Súvisiace články