Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlaté Moravce vďaka chudobnej výhre nad Košicami na čele Corgoň ligy
Zdielať na

Zlaté Moravce vďaka chudobnej výhre nad Košicami na čele Corgoň ligy

Po predohrávke 17. kola futbalovej Corgoň ligy sa mení líder tabuľky! ViOn o skóre preskočil Slovan po výhre nad MFK Košice 1:0.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 21. Chren, ŽK: 90. L. Kováč - 27. K. Kuzma, 63. Šinglár, rozhodovali: Hracho - Slyško, Lieskovský, 1089 divákov

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Candrák, Bortel, Pavol Majerník, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka (72. Pavlovič), L. Kováč, Janič (80. Pintér) - Bernáth (60. Bolinha)
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár - Viazanko (70. Gál-Andrezly), Hovančík (46. K. Karaš), K. Kuzma (46. Duda), U. Matič - J. Novák

Úvodná polhodina stretnutia sa niesla plne v réžii domácich. Už v 4. min sa ocitol Kováč sám pred Tofiloskim, ale mieril len do neho. V 8. min si Orávik šikovne narazil s Bernáthom, sám sa rútil na gólmana, v koncovke však napodobnil Kováča. V závere prvej štvrťhodiny rozohral Janič rohový kop, Majerník posunul hlavou na Bernátha, ten z otočky pálil nad. Do vedenia išli domáci v 21. min, keď Janičov rohový kop vrátil Majerník na hranicu malého vápna a Chren skóroval nekompromisnou hlavičkou - 1:0. V 29. min sa predviedol Viazanko, ktorého hlavičku vyrazil Kuciak na roh. V závere prvého dejstva skúšali šťastie Obročník aj Novák, ale ich strely leteli vysoko nad.

Do druhého polčasu vstúpili "východniari" ako vymenení. Z defenzívnej taktiky úvodného dejstva preladili na totálnu ofenzívu. Domáci pozorne bránili a čakali na brejkové situácie. V 65. min Matičovu strelu Kuciak v pohode kryl. Na opačnej strane striedajúci Pavlovič z priameho kopu z 25 m neprekvapil Tofiloského. V 82. min dobre mierenú strelu Gála-Andrezlyho odvrátil na rohový kop Bortel. V závere po rohu Pavloviča sa dostal k strele Obročník, Tofiloski jeho pokus kryl. V stretnutí dvoch diametrálne odlišných polčasov sa napokon z víťazstva tešili domáci.

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Prvý polčas sme boli lepší my, po zmene strán to boli hostia. V druhom polčase sme nechceli tak hrať, ale súper nás k tomu prinútil. Musím sa poďakovať mojim zverencom za predvedenú hru, celú jeseň ťahajú 13 hráči a chlapci toho majú už dosť."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. Súper si v prvom dejstve vypracoval gólové príležitosti a dal gól zo štandardnej situácie. Po zmene strán sme sa zlepšili, gól sme však nedali, a preto sme prehrali."