Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Messi chce, aby si ho pamätali ako dobrého priateľa
Zdielať na

Messi chce, aby si ho pamätali ako dobrého priateľa

Lionel Messi chce, aby si ho spoluhráči zo španielskeho futbalového klubu FC Barcelona pamätali radšej ako dobrého priateľa, nie len najlepšieho futbalistu na svete.

Dvadsaťpäťročný argentínsky útočník už získal cenu pre najlepšieho svetového futbalistu trikrát (2009, 2010, 2011) a je favoritom na toto ocenenie aj za výkony v tomto roku. V minulej sezóne dal Messi až 73 gólov vo všetkých súťažiach.

"Radšej získavam tímové trofeje ako tie individuálne. Viac ma teší, keď ma vnímajú ako dobrého kamaráta, nie najlepšieho futbalistu na svete. Keď sa skončí moja futbalová kariéra, čo mi zostane? Chcem, aby si ma po nej pamätali ako slušného človeka. Rád dávam góly, ale ešte radšej sa priatelím s ľuďmi, s ktorými prichádzam do styku," povedal v rozhovore pre periodikum kapitán argentínskej reprezentácie.

Lionela Messiho už teraz považujú za najlepšieho futbalistu všetkých čias

A to napriek tomu, že ešte má len 25 rokov. Kanonier "blaugranas" sa v najbližších týždňoch stane prvýkrát otcom. Jeho priateľka Antonella, s ktorou sa pozná už od škôlky, čaká dieťa a bude to chlapec. Údajne sa syn Lionela Messiho bude volať Thiago.

V tomto ročníku dal rodák z Rosaria už desať gólov a je na najlepšej ceste opäť byť jedným z najlepších futbalistov tejto planéty. Darí sa mu aj pod vedením nového trénera FC Barcelona Tita Vilanovu, ktorý nahradil koncom minulého ročníka Pepa Guardiolu. "Bol som šťastný, keď som sa dozvedel, že nás povedie Tito. Poznám ho už z mojich detských čias. Tito mi ako prvý kouč dal dôveru. Ešte v kategórii do 16 rokov mi veril, aj keď sa mi práve nedarilo. Poznám ho veľmi dobre, je otvorený. Človeku povie veci na rovinu, priamo do očí. To sa mi na ňom páči," doplnil L. Messi.

Barce vyšiel vstup do ligy

Barcelona vstúpila do nového ročníka Primera División podstatne lepšie ako obhajca titulu Real Madrid. Prvé ligové "El Clásico" medzi týmito dvoma veľkoklubmi je na programe túto nedeľu od 19.50 h na Nou Campe. V tomto ročníku už "biely balet" dokázal zdolať katalánske mužstvo, keď zvíťazil v odvete Španielskeho superpohára 2:1 a získal túto trofej (prvý duel v Barcelone sa skončil víťazstvom domácich 3:2, pozn.). Messi verí, že v lige bude úspešnejší on so spoluhráčmi. "Najkrajší pocit je, keď vyhráte nad Realom. Súboje s týmto tímom sú totiž nesmierne prestížne," uzavrel odchovanec slávnej akadémie FC Barcelona - La Masia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články