Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Premiér Kamerunu zariadil pre Eto'a návrat do reprezentácie
Zdielať na

Premiér Kamerunu zariadil pre Eto'a návrat do reprezentácie

Zdroj: sita, Eto Kamerun

Bývalý kapitán kamerunskej futbalovej reprezentácie Samuel Eto'o by sa mohol napriek osemmesačnému zákazu štartu vrátiť do tímu "neskrotných levov".

Premiér Kamerunu osobne požiadal národnú futbalovú federáciu (FCF), aby útočníkovi ruského klubu Anži Machačkala zrušila dištanc. Najlepšie platený futbalista na svete s príjmom 20 mil. eur ročne dostal zákaz účinkovať v reprezentácii po tom, ako viedol vzburu hráčov proti FCF pre problémy s vyplácaním odmien za štart v národnom tíme.

Ministerský predseda Kamerunu Philémon Yang osobne požiadal, aby bývalého útočníka FC Barcelona povolali naspäť do tímu, pretože Kamerunu hrozí neúčasť na Africkom pohári národov. "Premiér túto záležitosť berie osobne a dal nám svoje inštrukcie," vyhlásil podľa portálu goal.com tréner Kamerunu Jean-Paul Akono. "Mali sme pracovné stretnutie, aby sme to vyriešili. Eto'o sa môže vrátiť k tímu, ale zatiaľ netuším, či bude k dispozícii, pretože je zranený. Budem mu držať palce, aby sa vyliečil, o jeho nominácii sa rozhodnem až pred stretnutím," dodal.

Kamerun prehral prvý duel z kvalifikačného dvojzápasu s Kapverdami 0:2. Odveta je na programe 13. októbra 2012 v Youndé.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články