Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Weiss na lavičke Slovana skončil. Zabalil to po remíze so Žilinou
Zdielať na

Weiss na lavičke Slovana skončil. Zabalil to po remíze so Žilinou

Bývalý kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss už nie je trénerom Slovana Bratislava. Odstúpenie oznámil na tlačovej besede po nedeľňajšej domácej remíze 1:1 s MŠK Žilina v 3. ligovom kole.

"Bol to môj posledný zápas na lavičke Slovana. Ďakujem majiteľovi za šancu, ktorú mi dal v tomto tíme," uviedol 47-ročný kormidelník na nedeľňajšej tlačovej besede po stretnutí s tímom spod Dubňa a dodal: "Tieto slová sú mojimi poslednými v pozícii trénera tohto mužstva." Viac už nehovoril, vzápätí sa postavil a opustil miestnosť.

O svojej rezignácii Vladimír Weiss po remíze so Žilinou neinformoval ani členov kádra. "V kabíne o ničom nevieme. Uvidíme, čo sa stane na najbližšom tréningu," uviedol po súboji kapitán "belasých" Filip Šebo, ktorý pri nedeľňajšej remíze strelil jediný gól Slovana.

Mal to byť iný Slovan, ale nie je...

Napriek veľkým očakávaniam odštartoval Slovan tento ročník zle. V lige vydrel najprv doma v nadstavenom čase víťazstvo s Prešovom 2:1, potom prehral v Košiciach 0:1 a teraz prišla na Pasienkoch remíza so Žilinou 1:1. Navyše, po výsledkoch 1:1 doma a 0:0 vonku vypadli slovanisti v 2. predkole Európskej ligy s Videotonom Székesfehérvár.

Bratislavský rodák koučoval "belasých" od 5. augusta 2011, keď vystriedal Čecha Karla Jarolíma. V Corgoň lige 2011/2012 obsadil Slovan pod jeho vedením až tretiu priečku, po prekvapujúcom postupe cez AS Rím si však zahral v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Vladimír Weiss_trenér_reprezentácia SR_foto

SITA

Súvisiace články