Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
UEFA udelila špeciálnu cenu írskym fanúšikom
Zdielať na

UEFA udelila špeciálnu cenu írskym fanúšikom

Vedenie UEFA sa rozhodlo udeliť špeciálnu cenu fanúšikom írskej futbalovej reprezentácie za ich správanie a vystupovanie počas majstrovstiev Európy 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

V sobotu o tom informoval generálny sekretár UEFA Gianni Infantino. "Každého nadchlo správanie fanúšikov národného tímu Írska, ktorí prišli do Poľska. Výsledky írskeho mužstva síce neboli dobré, ale fanúšikovia ho stále podporovali. Prezident UEFA Michel Platini pri svojej ceste do Írska odovzdá zástupcom tamojšej fanúšikovskej obce špeciálne ocenenie," povedal Infantino.

Írsko v základnej C-skupine európskeho šampionátu prehralo zápasy so Španielskom, Talianskom a Chorvátskom. Fanúšikovia zo zeleného ostrova si však získali srdcia Poliakov i všetkých účastníkov svojím výnimočným povzbudzovaním. Ich spev po prehre 0:4 so Španielskom v Gdansku sa stal hitom na internet. Bývalý tréner Arsenalu Londýn Arséne Wenger počas chorálu prerušil svoj komentár pre kanál TF1 a počúval až do konca chorál.

"Na konci zápasu, keď si už úradujúci majstri sveta zo Španielska vychutnávali ovácie na trávniku, sa írski fanúšikovia postavili a spustili svoj päťminútový spev, ako by vyhralo ich mužstvo. Írov je nemožné nemilovať," napísal poľský denník Gazeta Wyborcza.

sita, fanúšik Írska