Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pozri si! Messi zhúžval Brazíliu
Zdielať na

Pozri si! Messi zhúžval Brazíliu

Messi ohúril proti Brazílii, hetrikom umlčal kritikov Argentínsky zakončovateľ zaznamenal pri víťazstve svojho tímu 4:3 hetrik.

Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi sa v sobotňajšom prípravnom zápase proti Brazílii prezentoval výkonom podobným tým, ktoré podáva v drese svojho zamestnávateľa FC Barcelona, a umlčal kritikov, ktorí mu vyčítajú slabšie vystúpenia za národné mužstvo.

V stretnutí s veľkým rivalom sa zrodila gólová prestrelka, Messi pri víťazstve svojho tímu 4:3 zaznamenal hetrik. Bilanciu presných zásahov v argentínskom národnom výbere si vylepšil na 26 gólov v 70 reprezentačných vystúpeniach.

Kmeňovému hráčovi FC Barcelona patrí v historických tabuľkách strelcov v argentínskom reprezentačnom tíme štvrtá priečka za Gabrielom Batistutom (56 gólov), Hernánom Crespom (35) a Diegom Maradonom (34).

Argentínsky zakončovateľ, ktorého často kritizujú pre to, že v zápasoch za Argentínu mu chýba "barcelonská vášeň", predviedol gólový koncert. Pri prvom a druhom presnom zásahu uplatnil svoju rýchlosť, keď pri oboch gólových zápisoch stíhaný obrancami chladnokrvne prekonal súperovho brankára. Messiho tretí zásah patril do kategórie výstavných. Z pravej strany ihriska si zbehol na hranicu šestnástky a umiestnenou strelou ľavačkou vymietol horný roh súperovej bránky. V tomto roku skóroval v troch medzištátnych dueloch sedemkrát. "Máme šťastie, že Messi je Argentínčan," vyhlásil tréner argentínskeho výberu Alejandro Sabella a dodal: "Hráme iným štýlom ako Barcelona, viac vertikálne. Nemáme barcelonských hráčov, preto nehráme ich štýlom."

Výsledok sobotňajšieho prípravného medzištátneho futbalového duelu:

   Argentína - Brazília 4:3 (2:1)

   Góly: 31., 34. a 85. Messi, 76. F. Fernandez - 23. Romulo, 56. Oscar, 72. Hulk, ČK: 90.+ Lavezzi - 90.+ Marcelo

;hl=sk_SK&rel=0">;hl=sk_SK&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="315" width="420">