Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Futbalista bojuje o život! Muambu čaká kľúčových 24 hodín
Zdielať na

Futbalista bojuje o život! Muambu čaká kľúčových 24 hodín

Tréner futbalistov Boltonu Owen Coyle v nedeľu informoval, že jeho zverenca Fabrica Muambu čaká po sobotňajšom kolapse kľúčových 24 hodín v boji o život.

"Fabrice je na tom veľmi zle, v nasledujúcich 24 hodinách ho čaká náročný boj. Všetci sa za neho modlíme a spolu s jeho rodinou ďakujeme za prejavenú podporu. Veríme, že Boh ho dokáže zachrániť," povedal Coyle britským médiám.

Sobotňajšie štvrťfinále anglického futbalového FA Cupu medzi Tottenham Hotspur a Boltonom Wanderers na White Hart Lane nedohrali.  Ešte v prvom polčase totiž priamo na ploche skolaboval hosťujúci stredopoliar Fabrice Muamba a rozhodca Howard Webb stiahol hráčov z ihriska.

Ku kolapsu prišlo v 41. minúte v okolí stredového kruhu, pričom okolo Muambu nebol žiadny iný hráč. Lekári začali 23-ročného stredopoliara okamžite oživovať, pričom použili aj defibrilátor a asi desať minút mu stláčali hrudník. Následne ho s nasadenou kyslíkovou maskou odniesli z hracej plochy. Podľa niektorých britských médií hráč nedýchal.

Na ihrisku sa zdalo, že viacerí futbalisti sa modlia, pričom fanúšikovia v krátkych prestávkach počas hlbokého ticha skandovali Muambove meno.

Krátko po prerušení sa rozhodca Howard Webb rozhodol zápas definitívne ukončiť. Futbalistu transportovali do nemocnice, kde v týchto chvíľach bojuje o život.