Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Beňuš sa vrátil na Slovensko. Aké sú jeho ďalšie plány?
Zdielať na

Beňuš sa vrátil na Slovensko. Aké sú jeho ďalšie plány?

BRATISLAVA / Do Paríža na Letné olympijské hry cestovala rekordne najmenšia slovenská výprava. Z našich športovcov vybojoval medailu zatiaľ len Matej Beňuš. A je otázne či sa k jeho bronzu z vodného slalomu pridá ešte niekto. Matej je už naspäť na Slovensku a po krátkom oddychu, plánuje zabojovať vo Svetovom pohári, kde je priebežne na čele.

​Naši olympionici sa priebežne vracajú na Slovensko. Domov pricestoval aj Matej Beňuš, náš zatiaľ jediný olympijský medailista z Paríža. Matej zavítal na Olympijský festival v Bratislave, kde ho čakali stovky fanúšikov. Priniesol im ukázať aj bronzovú medailu, ktorú získal vo vodnom slalome. Následne svoj čas venoval tým, ktorí sa s ním chceli vyfotiť či prišli po podpis.

Splnený sen

"Je to splnený sen pre každého športovca dostať na krk olympijskú medailu na tých stupňoch," hovorí olympionik Matej Beňuš. Zhodnotil hneď v úvode svoje olympijské vystúpenie. K striebornej medaily z brazílskeho Ria, pridal aj bronz z francúzskeho Paríža. Už mu chýba len najcennejší kov, o ktorý môže zabojovať o štyri roky v Los Angeles.

"Uvidíme, čo bude o pár rokov, ale fakt urobím všetko preto, aby som sa dostal na ďalšiu olympiádu," povedal Beňuš. Matej takticky radšej štartuje vo finále zo spodných pozícií, medzi prvými, čo mu prinieslo úspech aj v Paríži. "... keď môžem súperov znervózniť v tom cieli nejakým dobrým časom. A oni vedia na štarte, že ja už som zašiel fantastický čas a oni sú potom nervóznejší."

Aké má aktuálne plány?

Najbližšie sa Matej Benuš zameriava na Svetový pohár. "Vediem celkého hodnotenie zatiaľ, tak by bola strašná škoda to nevyužiť a neskúsiť to celkovo vyhrať,"

Kým v C1 Benuš naplnil cieľ a získal bronz, v druhej disciplíne Kayak Cross nemal také šťastie. "Pre mňa to úprimne nie je, lebo ja som mal aj problémy s krížami, kvôli tomu športu, kvôli kajak crossu. Tým, že tá loď má 18 kg, moja loď má 9 kg. Je tam iný posed, iné pádlo," ozrejmil Beňuš.

Vodný slalom je braný za najbezpečnejší šport medzi olympijskými športami letnej olympiády. To sa s príchodom kajak crossu asi zmení a zranení bude viac. "Určite budú pribúdať, predsa len je to kontaktný šport. Ja mám tiež nejaké odreniny na predlaktí," hovorí.

Matej má jasno aj v tom, na čo sa najviac teší po Olympiáde. "Na rodinu sa teším, chalani sa na mňa každý deň pýtali," dodáva bronzový medailista z Paríža.

Súvisiace články

Najčítanejšie