Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Naši hokejisti z KHL nebudú môcť byť súčasťou národného tímu
Zdielať na

Naši hokejisti z KHL nebudú môcť byť súčasťou národného tímu

BRATISLAVA / Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie sa uznieslo, že hráči z KHL nebudú do konca sezóny súčasťou národného tímu. K tomuto kroku pristúpilo po pondelňajších (27.3.) rozhovoroch s hráčmi pôsobiacimi v nadnárodnej súťaži na začiatku neoficiálneho reprezentačného kempu. Slovenský zväz ľadového hokeja o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke.

"Uplynulé týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii MS. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na turnaj bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z nominácie na šampionát vynecháme," citoval portál hockeyslovakia.sk zo spoločného stanoviska tímu a samotných hráčov.

V pondelok popoludní sa v Bratislave začal neoficiálny kemp so šiestimi hráčmi, ktorým sa skončila klubová sezóna. Šesticu tvoria brankári Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek a útočníci Viliam Čacho, Marek Hrivík a Šimon Petráš.

​Propaganda a slovenskí hokejisti

"Putin je náš prezident" kričí transparent na lavičke CSKA Moskva, tímu obrancu Christiána Jaroša. Michal Krištof zase korčuľuje vo vojenskom drese. Vzdáva hold armáde v deň ruského národného sviatku. Tej armáde, ktorá hromadne vraždí u susedov. Čo viac, všetko je riadené zhora – pre imidž súťaže aj štátu. Krajiny okolo nás hráčov z KHL do reprezentácie nepustia, Slovensko bolo doteraz výnimkou. V súvislosti s budúcoročnými majstrovstvami sveta to mohlo znamenať medzinárodnú hanbu. Hrozili totiž radikálne kroky súperov.

"Angažovať hokejistov priamo zapojených do ruskej propagandy by bol skutočne škandál a oveľa väčším škandálom by bolo, ak by sa niektoré krajiny rozhodli, že s nami hrať nebudú, pretože máme medzi sebou takýchto hokejistov," uviedol politológ Radoslav Štefančík. Jediný, kto má páky ich do národného tímu nepustiť, je Slovenský zväz ľadového hokeja, ktorý to teraz urobil. Štáb TV JOJ kontaktoval aj samotných hráčov. Konkrétnu odpoveď na ich otázky však ani od jedného z nich nedostali.

Súvisiace články

Najčítanejšie