Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenskí hokejisti prehrali s Nemcami 1:2
Zdielať na

Slovenskí hokejisti prehrali s Nemcami 1:2

Zdroj: SITA

HELSINKI / Počas druhého hracieho dňa sa naši slovenskí hokejisti stretli na MS 2022 v Helsinkách s Nemeckom. Po úspešnej výhre nad Francúzskom sa im bohužiaľ nepodarilo Nemcov poraziť a prehrali tesne 1:2. Našim jediným úspešným strelcom bol Kristián Pospíšil.

Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel druhý súboj na majstrovstvách sveta vo Fínsku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v sobotu 14. mája v Helsinkách podľahli výberu Nemecka tesne 1:2. Rozhodli dva presné zásahy Nemcov v prvej polovici druhej tretiny, na čo Slováci reagovali len skorigovaním zásluhou Kristiána Pospíšila. 

Priebeh zápasu

Prvá tretina priniesla kvalitný hokej, no bola bez gólov. Obaja súperi sa dostali do šancí, ale brankári si držali čisté konto. Za zmienku stojí dobrý teč Jakuba Minárika, ktorý sa "obtrel" o žŕdku nemeckej bránky. Zaujala aj prihrávka Michala Krištofa na Tomáša Tatara, no jeho pokus nebol presný. Oba tímy si uvedomovali dôležitosť duelu v súvislosti s prípadným postupom do štvrťfinále. Úvod druhej časti mali lepší Nemci. V 22. minúte Matthias Plachta poslal puk z pravého kruhu na slovenskú bránku a ten sa od obrancu Mária Grmana dostal za Patrika Rybára (0:1). V 27. minúte sa nemecký výber dostal do prečíslenia, ktoré gólovo zakončil Leonhard Pföderl po odrazenom pokuse Marcela Noebelsa (0:2).

Slovenský tím sa dočkal gólu až na začiatku druhej polovice duelu, dôrazný Kristián Pospíšil pri jednej žŕdke získal puk, rýchlo zozadu obkrúžil bránku a zasunul ho do odkrytej časti. Nemci potom nevyužili dlhú presilovku o dvoch korčuliarov, počas ktorej zvierali zverencov trénera Ramsayho. Tí dostali podobnú príležitosť v úvode tretej tretiny, ale ani ich početná výhoda o dvoch hráčov sa neskončila gólom. S pribúdajúcim časom sa stupňoval tlak slovenského tímu, no vytúžený vyrovnávajúci gól neprichádzal, preto Slováci pristúpili k hre bez brankára. Ani v nej sa už skóre nemenilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie