Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Futbalisti Slovana mali nastúpiť na zápas Ligy majstrov. Na Faerských ostrovoch ale skončili v karanténe
Zdielať na

Futbalisti Slovana mali nastúpiť na zápas Ligy majstrov. Na Faerských ostrovoch ale skončili v karanténe

KLAKSVÍK / Futbalisti bratislavského Slovana mali dnes na Faerských ostrovoch nastúpiť na zápas Ligy majstrov. Pre výskyt ochorenia Covid -19 u jedného z členov realizačného tímu je ale celá výprava v karanténe. Belasí teraz hľadajú riešenie tejto nepríjemnej situácie.

Séria náročných rokovaní priniesla verdikt, že zápas je preložený na piatok. Belasí veria, že ak sa pri opakovaných testoch Covid-19 u hráčov neprejaví, môžu dostať povolenie nastúpiť. "Pokúsime sa opätovne pretestovať hráčov, ktorí sú na Faerských ostrovoch, aby mohli byť vyňatí z karantény a mohli zasiahnuť do piatkového zápasu," vyjadril sa generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. 

Bratislavčania sa ale pripravujú aj na variant, že hráči, ktorí sú aktuálne v Klaksvíku, nastúpiť nebudú môcť. A preto sa v Bratislave pripravuje úplne nový výber. Ten pozostáva z členov A-tímu, ktorí pôvodne v nominácii chýbali a hráčov rezervy. "Podnikli sme kroky, aby sme v zmysle protokolu UEFA mali v piatok k dispozícii minimálne 13 negatívne testovaných hráčov. Preto sme zabezpečili lietadlo pre ďalšiu skupinu hráčov," ozrejmil Kmotrík. 

Okolnosti sú komplikované, Slovanisti majú na súpera ťažké srdce. "Je to zvláštna situácia, pretože podľa protokolu UEFA môžeme hrať, no miestne inštitúcie sa konaniu zápasu snažia všemožne zabrániť," dodal. Bratislavčanom guráž popasovať sa so zdanlivo neriešiteľným problémom nechýba. O ich ďalšom osude v Lige majstrov sa rozhodne v piatok.

Súvisiace články

Najčítanejšie