Skoro jasno
27°
Bratislava
Alojz
21.6.2024
Cesta fanúšika s titulom majstra sveta
Zdielať na

Cesta fanúšika s titulom majstra sveta

Zdroj: TASR

PRAHA / Oslavy na ľade, oslavy v hľadisku štadióna, oslavy na námestiach, oslavy v domácnostiach… Jednoducho Česko sa v nedeľu večer zmenilo na krajinu majstrov sveta, stred hokejového vesmíru či miesto splnených hokejových snov. Všetko toto prežívala v Prahe aj reportérka JOJ24 Martina Karasová.

​Aké náročné bolo dostať sa z ľadu, ukázali hokejisti, ktorí viac ako hodinu oslavovali so svojimi fanúšikmi, tešili sa z trofeje hokejových majstrov sveta. A priaznivci hokeja v oslavách pokračovali aj cestou z O2 Arény. Niektoré videá - napríklad skandovanie mena strelca gólu Davida Pastrňáka v duchu známeho ostravského pokriku - nie sú publikovateľné. Ostatné si však môžete vychutnať.

​Nikto nemusí rozmýšľať ako dlho oslavy pokračovali. Podľa mnohých českých portálov a sociálnych sietí niekde doteraz neskončili! V pondelok nadránom sa skandovalo “Česko! Česko! “ aj cestou do metra!

​​Aj keď ľudia boli pozorní pri nastupovaní do metra, to dostalo poriadne zabrať. Svojimi pokrikmi “Kto neskáče, nie je Čech” totiž fanúšikovia preplnené vozne poriadne rozhýbali.

​​​To, že oslavy budú ešte dlho pokračovať, sľubovali v šatni českého národného tímu tak kapitán Červenka, ako aj strelec víťazného gólu vo finálovom zápase majstrovstiev sveta Pastrňák. Aj preto stránka ceskyhokej.cz zverejnila už v nedeľu na sociálnej sieti návrh ospravedlnenky na pondelok či ďalšie dni. Otázne je, či bola akceptovaná v školách alebo u zamestnávateľov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Český hokej (@ceskyhokej.cz)

No a v Česku neplatí ani veta: “No a čo, že sme majstri sveta, chlieb lacnejší nebude!” Podľa stránky refreshernews.cz na zisk zlatej medaily zareagovali viaceré obchody v pondelok nie len zlacnením chleba, pečiva, ale aj piva. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News CZ (@refreshernews.cz)

Českí hokejisti sa dočkali titulu majstrov sveta po 14 rokoch. A Praha dostala nové pomenovanie PRAGANO - to odkazuje na zisk zlatých olympijských medailí na zimných olympijských hrách v Nagane.

Súvisiace články