Jasno
27°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Pastrňákove najkrajšie narodeniny: S českou reprezentáciou si zahrá o zlato!
Zdielať na

Pastrňákove najkrajšie narodeniny: S českou reprezentáciou si zahrá o zlato!

PRAHA / Po dlhých 14 rokoch sa českí hokejisti dostali do finále majstrovstiev sveta v hokeji. Nad dovtedy bezchybným Švédskom vyhrali po vynikajúcom výkone. Najväčší darček to bol pre útočníka Davida Pastrňáka, ktorý dnes oslavuje 28. narodeniny. Súperom Česka bude lepší zo súboja Kanady so Švajčiarskom.

Pozrite si oslavy českého tímu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Český hokej (@ceskyhokej.cz)

ROZHOVOR: Ako hodnotí zápas dvojgólový Lukáš Sedlák? 

"Neskutočné emócie, fanúšikovia tiež. V prvom nájazde som trochu váhal, ale veril som si," povedal hráč českej hokejovej reprezentácie. Podľa jeho slov dnes dokázali, že dnes môžu hrať s kýmkoľvek.

Góly prvej tretiny boli neskutočné, Švédsko otvorilo skóre

​Česi odpovedali na gól rýchlo a neúprosne 

​Po náročnom čase sa Čechom podarilo v tretej tretine streliť ešte jeden gól

Divoká prestrelka v prvej tretine

Vypredaná pražská aréna, v ktorej bolo 18-tisíc divákov, si užila úvod semifinále ako hrom. Všetci síce čakali, že pôjde o duel, v ktorom padne málo gólov, no opak bol pravdou. Najprv sa v 4. minúte presadil Marcus Johansson. Severania viedli 1:0. V 8. minúte sa pred Gustavssonom, ale výborne zorientoval Dominik Kubalík a vyrovnal na 1:1.

Lenže zatiaľ, čo sa domáci fanúšikovia ešte tešili, tak ich reprezentácia opäť inkasovala. Stalo sa tak presne 20 sekúnd po vyrovnaní. Švédi opäť vyhrávali, na 2:1 upravil Marcus Pettersson. Semifinálová prestrelka pokračovala ďalej, v 10. minúte zrovnal skóre na 2:2 David Kämpf. Šance potom mali oba tímy, ale buď im stál v ceste súperov brankár alebo konštrukcia bránky. Po prvej tretine Česko - Švédsko 2:2.

Ako hodnotí zápas Dominik Kubalík po prvej tretine? 

Úradoval druhý útok Česka

Zdalo sa, že to v druhej tretine bude poriadna šachová partia. Lenže Ondřej Kaše v 27. minúte využil puk, ktorý sa odrazil od jedného z rozhodcov. Po prvýkrát poslal do vedenia Česko. Na skóre tak zasvietilo 3:2. Švédi sa nestihli nadýchnuť a o 16 sekúnd opäť inkasovali. Po vhadzovaní Martin Nečas vypálil nechytateľnú bombu a zvýšil na 4:2.

Ondřej Kaše otvoril skóre druhej tretiny parádnym gólom

Severania ostali opäť šokovaní, do ich bránky padol piaty gól. Dominik Kubalík vyhnal v polovici zápasu z bránky Gustavssona, ktorého nahradil Samuel Ersson. V týchto fázach Švédi akoby nevedeli čo robiť. Tempo zápasu diktovala domáca reprezentácia. Keď si šance vypracovali, Dostál čaroval. Prišla však početná výhoda tímu s tromi korunkami na drese, Joel Eriksson Ek ju využíva a upravuje na 3:5. Jeho tím vycítil šancu, Švédi navyše necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny dostali výhodu ďalšej presilovej hry. Po 40. minútach Česko vedie nad Švédskom 5:3.

Vychutnajte si ďalší český gól druhej tretiny

​V druhej tretine Švédi ešte skórovali

Pozrite sa, ako schytal Jakub Krejčík puk do tváre! 

Sedlákove dva úspešné samostatné úniky

Švédi v úvode záverečnej tretiny dohrávali presilovú hru. Česi ju však ustáli. Hrali zodpovedne a trpezlivo čakali na brejkovú príležitosť. Tú na zníženie náskoku domácich v 44. minúte dostali Severania. Vylúčenie Nečasa prinieslo pre domácich niekoľko horúcich chvíľ. No po jej skončení studenú sprchu pre “Tri korunky”. Lukáš Sedlák zakončil samostatný únik po tom, čo mu puk posunul Kaše a upravil na 6:3.

Tribúny v pražskej O2 Aréne tak v 46. minúte vybuchli oslavami, česká reprezentácia rázne vykročila smerom do finále majstrovstiev sveta. Švédi znervózneli a na ľade pribúdali šarvátky. Lenže Česi sa nedali rozhádzať, výborne hrali v defenzíve. Navyše po druhý raz v tejto tretine ušiel ako neriadený vlak Sedlák a úplne rovnako ako v prvom prípade premenil svoj samostatný únik. Česko v 54. minúte udelilo súperovi definitívnu ranu, na skóre zasvietilo 7:3. To sa pokúsilo skórovať v početnej výhode, keď odvolalo v záverečných minútach brankára. No neuspelo. Česko vyhralo a zahrá si o zlatú medailu.

Pozrite si góly tretej tretiny! 

Lukáš Sedlák zaklincoval zápas so Švédskom 7:3

Súvisiace články