Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nóri dve tretiny nevystrelili na bránku Kanady. Tá vyhrala 4:1
Zdielať na

Nóri dve tretiny nevystrelili na bránku Kanady. Tá vyhrala 4:1

Zdroj: TASR

PRAHA / Hokejisti Kanady zvíťazili vo štvrtkovom zápase A-skupiny MS v Prahe nad Nórskom 4:1 a sú na čele tabuľky o skóre pred Švajčiarmi. "Javorové listy" v stretnutí dominovali a Nóri vyslali prvú strelu na bránku až v úvode tretej tretiny.

Kanadu čaká v sobotu o 16.20 h šláger s Fínskom, Nórsko nastúpi o 24 hodín neskôr proti Rakúsku.

A-skupina:
Kanada - Nórsko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 12. Tanev (Guhle, McCann), 23. Mangiapane (Byram, Oleksiak), 47. Cozens, 59. McCann (Daws) - 43. Solberg (E. Salsten, Steen).

Rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Schrader (Nem.) - Hynek (ČR), Nikulainen (Fín.), vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 16.418 divákov.
        
Kanada počas celého priebehu strážila zápas a menšie problémy mala len v tretej tretine, no v ofenzíve nepredvádzala až taký dravý výkon. Aj zásluhou nórskeho brankára Haukelanda, ktorý prvýkrát inkasoval v 12. minúte z hokejky Taneva. Zámorskí hokejisti pridali druhý gól krátko po prvej prestávke vďaka Mangiapaneovi. Ich brankár Daws sa na druhej strane takmer nudil, keďže Nóri vystrelil prvýkrát na bránku až v úvode tretej tretiny. S prvým pokusom si poradil, no s druhým už nie a v 43. minúte tak znížil Solberg. Kanada však odpovedala v oslabení zásluhou Cozensa a minútu a pol pred koncom rozhodol do prázdnej bránky McCann - 4:1.

Súvisiace články