Skoro jasno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Tak to bolo tesné: Rakúsko si zmeralo sily so Švajčiarskom
Zdielať na

Tak to bolo tesné: Rakúsko si zmeralo sily so Švajčiarskom

PRAHA / V zápase medzi Rakúskom a Švajčiarskom sme videli veľa vzrušujúcich momentov. Oba tímy skupiny A ukázali vynikajúce striedanie útokov a aktívnu hru na ľade.

Prvá tretina začala s Rakúšanmi, ktorí dokázali vstúpiť do vedenia po góle Clemensa Unterwegera. Nasledoval druhý rakúsky gól od Paula Hubera. Neskôr sa hra prerušovala vylúčeniami, ktoré priniesli priestor pre špeciálne situácie a presilovky. Švajčiari využili jednu z nich gólom Romana Josiho. Prvá tretina skončila Rakúskym vedením 2:1.

Druhá tretina priniesla ešte väčšiu intenzitu, pričom obe mužstvá sa snažili o prevahu. Rakúsko sa podarilo upevniť si vedenie gólom Lukasa Hauduma. Avšak Švajčiari rýchlo odpovedali gólom Nica Hischiera. Švajčiari zatlačili a následne zasadili Rakúsku dva po sebe nasledujúce góly. Rakúsku to trvalo nejaký čas, ale nakoniec sa im podarilo dorovnať využitím presilovky. Druhá tretina končila remízou.

Ani nie minútu po začiatku tretej tretiny priletel do rakúskej bránky ďalší gól. Zasa od Nica Hischiera. Až gólom od rakúskeho hráča Benjamina Baumgartnera sa podarilo znova vyrovnať. Víťazný gól strelil 51 sekúnd pred koncom znova Nico Hischier. Hischier takto zaznamenal hetrik a priniesol Švajčiarku víťazstvo v pomere 6:5.

Súvisiace články