Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Ďalšie víťazstvo pre Lotyšsko. Získali ho v poslednej sekunde predĺženia
Zdielať na

Ďalšie víťazstvo pre Lotyšsko. Získali ho v poslednej sekunde predĺženia

OSTRAVA / Tretí deň majstrovstiev prináša zápas medzi Lotyšskom a Francúzskom. Lotyšsko má momentálne pripísané 2 body a je na 5. priečke tabuľky v skupine B. Francúzsko je na tom o niečo horšie. Na konte má 0 bodov a obsadilo 8. miesto.

Po prvej tretine je skóre 0:1 v prospech Francúzska. Francúzi začali pomerne pomaly, ale postupne získavali na sile a v čase 16:02 sa im podarilo otvoriť skóre gólom Stephana da Costu. Lotyšsko sa následne ocitlo v oslabení po vylúčení Oskarsa Batna za nebezpečné pichnutie protihráča.

Počas tejto tretiny sa hralo rýchlym tempom s množstvom streleckých pokusov na oboch stranách. Francúzi mali viacero šancí na zvýšenie náskoku, no ich pokusy zostali neúspešné. Lotyši sa tiež snažili o vyrovnanie, ani im sa však nepodarilo skórovať. Na konci prvej tretiny bolo vidieť vyrovnaný súboj medzi oboma tímami, pričom Francúzi držia tesný náskok.

Druhá tretina nepriniesla góly, ale ukázala, že oba tímy majú svoje momenty. Začiatok bol vyrovnaný, no Lotyši v závere dokázali výrazne ohroziť Francúzov. Hra sa pohybovala medzi útočnými pokusmi oboch tímov a skvelými zákrokmi brankárov. Napriek tlaku Lotyšska, Francúzi boli aktívni v útočných akciách. Brankár Junca bol oporou svojho tímu, rovnako ako aj Merzļikins v bránke Lotyšska. Skóre je teda stále 0:1 pre Francúzsko.

Ani nie tri minúty po začiatku tretej tretiny sa podarilo Lotyšskému tímu dorovnať perfektne strieľanou prihrávkou. Skóroval Rodrigo Abolsa. Potom Lotyši využili presilovú hru a v 51. minúte sa ujali vedenia gólom Robertsa Bukartsa. Lotyšsko bolo vo vedení so stavom 2:1. Koniec základnej hracej doby však skončil remízou 2:2, keď Francúzi vyrovnali gólom od Pierre-Edouarda Bellemara.

A máme víťaza! Lotyšsko v poslednej sekunde predĺženia získalo víťazstvo, keď Francúzi fatálne zlyhali v obrane a Kaspars Daugavins rozhodol v samostatnom nájazde. Výsledok je teda 3:2 v prospech Lotyšska.

Súvisiace články