Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slováci siahali na zázrak. Zaslúžili sme si dva body, hovoril sklamaný Chromiak
Zdielať na
MS v hokeji

Slováci siahali na zázrak. Zaslúžili sme si dva body, hovoril sklamaný Chromiak

RIGA / Slovenskí hokejisti odohrali mimoriadne bojovný zápas proti favorizovanej Kanade. Síce Slováci prehrali, no javorovým listom ukradli bod, keď prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch.

Najlepším hráčom Slovenska sa stal už druhý zápas po sebe. Tentoraz to nebol Stanislav Škorvánek, ale Samuel Hlavaj. Tomu pripísali 42 presných zásahov a z hry za seba pustil len jeden puk. 

Hlavaj bol zároveň aj debutantom na majstrovstvách sveta. "Pred zápasom by sme brali bod, ale siahali sme aj na tri. Dostali sme sa do zápasu, ja aj chalani, a potom sme pokračovali v tempe. V prvej tretine sme neukázali náš hokej, až v tretej sa nám to podarilo. V závere sme už mali trochu kŕče," prezradil gólman. 

Podľa útočníka Martina Chromiaka to bola trpká prehra. "Kanade sme boli viac ako vyrovnaný súper. Žiaľ, takáto prehra bolí najviac. Pred zápasom by každý z nás bral bod. Po tom, čo sme predviedli na ľade, sme si však zaslúžili minimálne dva body," zopakoval slová brankára Chromiak.

Tréneri ho v rýchlej smrti poslali aj na druhý nájazd. Chromiak si veril. "Nechcel som robiť to isté, pretože som vedel, že brankár to bude čakať, no nevyšlo mi to," dodal. 

Andrej Podkonický doplnil, že išlo o vyrovnaný zápas, no bolo v ňom veľa vylúčení. "Hrali sme veľa presiloviek, oslabení. Musím určite začať od brankára Sama Hlavaja, ktorý nás držal v zápase a dal nám šancu vyhrať a chytal veľmi dobre," povedal asistent Craiga Ramsayho.

Doplnil, že chlapci bojovali, blokovali strely a zaslúžili si vyhrať. "Mali sme šance, Hrivík mohol rozhodnúť, ale aj oni mali šance. Od zápasu s Lotyšmi sme radi, že tím funguje a verím, že bude pokračovať v bojovných výkonoch," opísal Podkonický. 

Z Ameriky doletel pred zápasom aj Šimon Nemec, ktorý naskočil hneď na duel proti zámorskej Kanade. "Bol to výborný zápas. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Dvakrát sme ubránili oslabenie 3 na 5, raz 3 na 4, bod sa nám môže máliť. Cítil som sa veľmi dobre, nohy neboli také ťažké," vysvetlil Nemec. 

Zápas sa podľa neho musel divákom páčiť. "Mohol som premeniť nájazd, mali sme veľa šancí. Po faule na Richarda Pánika to malo byť čisté trestné strieľanie. Na ten priebeh zápasu je bod fajn, ale stále sa nám máli," naznačil. 

Zdielať na