Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Golonka poslal tímu Craiga Ramseyho odkaz: Toto sa nesmie stávať
Zdielať na

Golonka poslal tímu Craiga Ramseyho odkaz: Toto sa nesmie stávať

BRATISLAVA / Hokejisti Slovenska dosiahli v sobotu kľúčové víťazstvo na MS v hokeji nad Lotyšskom. Po víťazstve 2:1 majú mimoriadne dôležité tri body a lepší vzájomný zápas so súperom, s ktorým budú podľa papierových predpokladov bojovať o postup zo skupiny.

Duel sledoval aj 85-ročný bývalý reprezentant Jozef Golonka. Na srdci mal aj zopár postrehov k hre tímu - ohľadom výkonu. "Z núdze cnosť," zhodnotil vydreté tesné víťazstvo.

Poukázal na fakt, že Slovensko malo v sobotu šiestich vylúčených hráčov. Lotyši mali vylúčeného hráča iba raz - aj to pri vzájomnom vylúčení s Hudáčkom za hrubosť.

"Hrá sa dôležitá fáza zápasu a namiesto gólu sa necháte opakovane vylúčiť? To sa nesmie stávať," narážal Golonka na fakt, že v tretej tretine raz dokonca sedeli naraz na lavici hanby Cehlárik a Grman. Slováci sa bránili oslabeniu traja na piatich vyše minútu a našťastie to ustáli. "Nemôžeme takto hrať! Najmä nie v kľúčových momentoch zápasu," odkázal bývalý tréner hokejovej reprezentácie.

​Napriek kritike sa Golonka pozerá na slovenský tím pozitívne. "Tento tím sa mi páči, máme mladých aj skúsených hráčov. Želám im veľa šťastia, aby svoje úsilie pretavili do gólov namiesto trestov," vyhlásil.

Tretí zápas na svetovom šampionáte hrá Slovensko v pondelok, od 15:20 si tím Craiga Ramseyho zmeria sily s Kanadou. Predstaví sa už aj Šimon Nemec, ktorého tréneri pošlú do prvej obrannej dvojice. 

Súvisiace články