Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
FOTO: Slovenskí hokejisti už odleteli do dejiska šampionátu v Rige
Zdielať na
MS v hokeji

FOTO: Slovenskí hokejisti už odleteli do dejiska šampionátu v Rige

BRATISLAVA / Slovenská hokejová reprezentácia vycestovala v stredu (10. mája) do jedného z dejísk majstrovstiev sveta v hokeji - lotyšskej Rigy.

Hokejisti odchádzajú do dejiska šampionátu 2 dni pred štartom turnaja. Ich prvý zápas na tohtoročných MS odohrajú už v piatok, 12. mája, proti Česku. 

S týmto tímom sa stretli dvakrát v prípravných zápasoch. Najskôr sa zrodila prehra Slovákov 1:5, v druhom súboji dotiahli Slováci súboj do nájazdov, no zvíťaziť sa im nepodarilo. 

Výmena Jánošíka za Gernáta nemusí byť posledná zmena v slovenskom tíme. V zámorskej NHL sú New Jersey Devils na pokraji vypadnutia, keď v semifinále Východnej konferencie prehrávajú s Carolinou 1:3 na zápasy. V prípade, že "diabli" nedokonajú obrat, je podľa asistenta trénera Andreja Podkonického reálny príchod obrancu Šimona Nemca a možno aj útočníka Tomáša Tatara. "Sledujeme tú sériu. Šimon chce prísť a uvidíme, ako to bude s Tomášom," uviedol Podkonický, podľa ktorého bude účasť vo štvrťfinále základný cieľ slovenského tímu.

Pozrite si v našej galérii zábery z letiska v Bratislave, odkiaľ leteli slovenskí hokejisti do dejiska šampionátu. 

Zdielať na