Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slováci opäť nezdolali Čechov, rozhodli až nájazdy
Zdielať na

Slováci opäť nezdolali Čechov, rozhodli až nájazdy

Zdroj: TASR

OSTRAVA / Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s výberom Česka. Po štvrtkovej prehre 1:5 podľahli v piatok v Ostrave domácim hráčom 2:3 po nájazdoch.

Česko - SLOVENSKO 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 2. Horák (Tomášek), 23. Lenc (Horák, Sobotka), rozh. nájazd Lenc - 14. Baláž (Lantoši, Čacho), 28. Faško-Rudáš (Takáč). Rozhodovali: Kubičík, Mrkva - Lederer, Axman, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2946 divákov.
Česko: Hrubec - Ščotka, Jordán, Kundrátek, Kempný, Kučeřík, Němeček, Pýcha, Moravčík - Lenc, Špaček, Smejkal - Tomášek, Horák, Horký - Zohorna, Sobotka, Chlapík - Beránek, Kovařčík, Najman - Hrabík
SLOVENSKO: Škorvánek - Ivan, Gernát, Golian, Gajdoš, Jánošík, Beňo, Gachulinec - Pánik, Lantoši, Baláž - Holešinský, Sukeľ, Kudrna - Faško-Rudáš, Tamáši, Takáč - Petráš, Čacho, Lunter

Zverenci Craiga Ramsayho inkasovali už po 74 sekundách z hokejky Romana Horáka, ešte v prvej tretine vyrovnal Jozef Baláž. Druhý gól Čechov dal Radan Lenc, no dve minúty pred koncom druhej tretiny odpovedal Martin Faško - Rudáš. Rozhodnutie priniesli až nájazdy, v ktorých ukázali viac pokoja domáci.

V ďalšej fáze prípravy čaká Slovákov 28. apríla v Žiline zápas proti Nemecku a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne. V závere absolvujú dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po záverečnom vystúpení v príprave na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

V piatkovom zápase Slováci inkasovali už po 71 sekundách a tento scenár sa zopakoval aj v sobotu. Tomášek získal puk a spoza bránky ho naservíroval Horákovi. Český útočník sa oprel do puku a Škorvánek nemal žiadny nárok - 1:0. Od úvodného buly uplynulo len 74 sekúnd. Slovenskí hokejisti sa dostali do šance po akcii Gernáta, no Sukeľ v dobrej pozícii netrafil. Česi tak ako v predchádzajúcom zápase dobre bránili stredné pásmo, no v 14. minúte hrali oslabení po faule Horáka a Baláž v presilovke vyrovnal na 1:1.

Aj úvod druhej tretiny vyšiel lepšie domácim. Na jej začiatku si na trestnú lavicu išiel sadnúť Sukeľ, jeho faul potrestal Lenc. Škorvánka potom zachránila žŕdka po pretrvávajúcom tlaku Čechov. V 28. minúte však vyšla Slovákom krásna akcia, keď Takáč vysunul Faška-Rudáša, ten si spracoval puk v jazde a zoči voči Hrubcovi zakončil nekompromisne do pravého horného rohu - 2:2. Do konca druhej časti hry sa hral zaujímavý hokej, no gól v nej už nepadol.

V tretej mali prvú veľkú šancu Slováci, keď najskôr Petráš našiel pred bránkou Luntera, ale ten sa v rozhodujúcej chvíli pošmykol. Onedlho nenamieril presne v dobrej pozícii Čacho. V 50. minúte prepasíroval puk do bránky Baláž, ale arbiter ho správne neuznal, keďže slovenský útočník ho tam dostal rukou. V závere tretej tretiny mali Česi tlak, ale Škorvánek sa blysol niekoľkými zákrokmi a duel dospel do predĺženia.

V ňom si po minúte išiel sadnúť na trestnú lavicu kapitán Gernát, domáci hráči si vytvorili veľký tlak, ale bránku priamo neohrozili ani raz. Škorvánek však potom musel zakročiť po nájazde Smejkala. V závere predĺženia mohol po peknej kombinácii rozhodnúť Lantoši, ale predviedol sa aj český brankár Hrubec. V nájazdoch sa efektívnym zakončením blysol Pánik, ale viac jeho spoluhráčov sa nepresadilo. Škorvánek inkasoval dva góly od Špačeka a Lenca.

Povedali po zápase

Craig Ramsay, tréner SR: "Odohrali sme lepší zápas ako včera. Som na chalanov hrdý, máme za sebou ťažké zápasy a to aj tie vo Švajčiarsku. Všetci dnes podali obetavý výkon s veľmi ťažkým súperom."

Stanislav Škorvánek, brankár SR: "Neriešil som rýchly gól, hráč súpera to dobre trafil. Povedal som si, že to musím hodiť za hlavu a potom som sa upokojil. Potom to bolo s pribúdajúcim časom čoraz lepšie."

Martin Gernát, kapitán SR: "Dnes sme podali bojovný výkon, každý hráč sa vydal na maximum. Držali sme kork s Čechmi, možno sme boli v niektorých momentoch aj lepší. Odviedli sme výkon so srdiečkom."