Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sukeľ čaká proti Rakúsku ťažké zápasy: Nebude to nič jednoduché
Zdielať na

Sukeľ čaká proti Rakúsku ťažké zápasy: Nebude to nič jednoduché

Zdroj: TASR

SLOVENSKO / Slovenskí hokejisti nastúpia v záverečných dvoch prípravných zápasoch pred MS proti Rakúsku. Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde prehrali s týmto súperom 2 : 3 po predĺžení a súčasťou tímu bol aj útočník Matúš Sukeľ. Ten teraz bojuje o účasť na svojom treťom šampionáte.

Dvadsaťsedemročný kapitán Litvínova pre TASR uviedol, že očakáva náročné zápasy: "Nebude to nič jednoduché a musíme sa na to pripraviť. Myslím si, že budú hrať nepríjemný hokej." Slováci hrali proti Rakúsku v príprave aj v roku 2019, keď sa kouč Craig Ramsay vyjadril, že súper hral až príliš tvrdo a nesústredil sa na hokej. Česi sa o tom presvedčili v nedávnych dueloch, keď im súper zranil Romana Červenku a Davida Jiříčka. "Nemôžeme mať pred zápasmi obavy. Musíme sa pripraviť na to, že budú hrať tvrdo a verím, že nie zákerne. Predvediem výkon, aký treba," povedal Sukeľ.

Mužstvo trénera Ramsayho doteraz odohralo v príprave na MS šesť stretnutí. Po triumfoch vo Švajčiarsku 2 : 0 a 3 : 2 po predĺžení prehrali v Ostrave s Čechmi 1 : 5 a 2 : 3 po nájazdoch. Minulý týždeň neuspeli v domácich zápasoch proti Nemecku, najprv prehrali v Žiline 3:  4 a o deň neskôr nestačili na rovnakého súpera v Trenčíne a podľahli mu 3 : 4 po predĺžení. Slováci sa chcú pred začiatkom šampionátu naladiť víťazne. "Nemyslím si, že sa budeme v posledných prípravných zápasoch šetriť. Od začiatku sa chceme v každom stretnutí zlepšovať a dúfam, že sa nám to herne darí. Chceme to predviesť aj v týchto dvoch dueloch a dobre sa nastaviť na šampionát," dodal Sukeľ.

Realizačný tím slovenskej reprezentácie urobil po prípravných dueloch proti Nemecku niekoľko zmien v zostave. Mužstvo pred dvojzápasom s Rakúskom opustili brankári Šimon Latkóczy a Matej Tomek, obranca Adam Jánošík a útočníci Martin Faško-Rudáš s Jozefom Balážom. Do kádra pribudli útočník Oliver Okuliar a brankár Dominik Riečický. Vedenie reprezentácie už skôr informovalo, že k národnému tímu sa pripoja aj obranca Mislav Rosandič a útočníci Miloš Kelemen a Libor Hudáček. Slovákov na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta však neposilnia obranca Martin Marinčin a útočník Marko Daňo.

Rakúšania doteraz odohrali v príprave pred MS sedem stretnutí. So Slovinskom prehrali 3 : 5, Talianom raz podľahli 0 : 2 a rovnakého súpera zdolali 3 : 2 po nájazdoch. V dvojzápase proti Nemecku zopakovali prehru 0 : 2 a triumf 3 : 2 po nájazdoch. Naposledy nestačili na Čechov po výsledkoch 0 : 6 a 1 : 2. Proti Slovensku ich čaká generálka na šampionát, mužstvo Rogera Badera sa predstaví v A-skupine vo fínskom Tampere. Po vypadnutí Minnesoty Wild z play off NHL sa k tímu pripojil aj 21-ročný center Marco Rossi.

"Som veľmi rád, že mohol prísť a bude s nami od začiatku turnaja. Musí si ešte zvyknúť na európske rozmery ľadovej plochy, ktoré sú väčšie ako tie v NHL. Aj keď je to posledný kemp tímu pred MS, nemôžeme hovoriť o konečnom zložení mužstva pre šampionát. Pracujeme s 25 hráčmi, no pôjdeme ich 22. Cieľ záverečnej prípravy je nájsť správne zloženie formácii," povedal tréner Bader pre portál eishockey.at. Prvý zápas je na programe vo štvrtok o 18.30 h v Kapfenbergu, o dva dni neskôr sa odohrá odveta v Trenčíne o 16.00 h. Po týchto dueloch oznámi realizačný tím Slovenska konečnú nomináciu na šampionát.

Súvisiace články