Futsal - 06.02.2016 22:02

Konečná! Naj gól v histórii futsalu! Ricardinho ponúkol unikát a ohúril svet!

Branislav Tesák Autor: Branislav Tesák | Zdroj: youtube.com

Priaznivci futsalu určite veľmi dobre vedia, že sa momentálne v Belehrade konajú majstrovstvá Európy. A veľmi dobre vedia i to, kto je Ricardinho. Pred šampionátom s ním mali dočinenia i naši chlapci, keďže si ich Portugalci pozvali na generálky pred turnajom (prvý zápas 3:3, druhý Slovensko prehralo 1:4).

Toto sme tu ešte (naozaj) nemali!!!

Dnes sa jeden z favoritov turnaja stretol v skupine A s domácimi Srbmi a vedel, že na prvenstvo v nej mu postačí aj remíza. Do vedenia šli prekvapujúco za ovácií plnej haly Srbi, no odpoveď, ktorú im pripravil Ricardinho, nenechala nikoho chladným. Aj fanúšikovia súpera sa museli skloniť pred jeho priam mimozemským umením! Publikum ocenilo jeho unikátnu fintu, ktorou neskutočne vykúpal Marka Pršiča a po ktorej vzápätí halfvolejom takmer takmer roztrhol sieť v pravom hornom rohu srbskej brány. Gólman Srbov Miodrag Aksentijević si musel pripadať ako Alenka v ríši divov...

Vraj to bolo na ukončenie kariéry...

Bývalý slovenský futsalový reprezentant Štefan Horváth po videní Ricardinhovho unikátneho gólu zahlásil, že nikdy nič také počas svojej kariéry nevidel a ak by si jeho ktosi za aktívnych čias takto "vypapal", okamžite ukončí kariéru... Samozrejme, to berte s nadhľadom. Ihneď totiž dodal, že po zápase by mu s uznaním zatlieskal a podal pravicu! No Pršiča to napokon až tak mrzieť nemuselo, keďže Srbi šokujúco zdolali Portugalsko 3:1, vyhrali teda základnú skupinu a vyhnú sa vo štvrťfinále Španielom. Tých čaká v súboji ako bič práve Ricardinho a spol.!

GUATEMALA - Tak toto mu vyšlo! Guatemalský futsalový reprezentant Wanderley Ruiz ponúkol divákom vo finále medzinárodného turnaja úžasnú exekúciu pokutového kopu! Na nete ide na odbyt ako teplé rožky...

Branislav Tesák

Branislav Tesák

Narodil som sa 27.6.1974 v Bratislave. Žijem v Petržalke - Ovsišti. Som ženatý, mám dve deti, syna (2005) a dcéru (2008). Po vychodení ZŠ som študoval na Gymnáziu Makarenkova (dnes Einsteinova) v Bratislave. Som absolventom katedry žurnalistiky na FiF UK. Už od vysokoškolských čias som pracoval v denníku Šport na futbalovom oddelení. Tam som zotrval do konca augusta 2003 a od 1. septembra 2003 pracujem v športovej redakcii TV JOJ. Medzi moje najväčšie záľuby patrí samozrejme šport, najmä futbal a futsal, ktorý ešte stále aktívne hrávam v Lige 40. Rád si prečítam alebo pozriem dobrú kriminálku.

Viac článkov od autora