Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Henryho skvelý gólový návrat do dresu Arsenalu
Zdielať na

Henryho skvelý gólový návrat do dresu Arsenalu

Francúzsky futbalista Thierry Henry absolvoval v pondelok senzačný návrat do zostavy Arsenalu Londýn, keď sa presadil už po jedenástich minútach pobytu na ihrisku.

Hráč New York Red Bull, ktorý v Arsenale iba do marca hosťuje, prišiel na trávnik v druhom polčase v 68. min stretnutia 3. kola FA Cupu proti Leedsu United a v 79. min skóroval.

Tridsaťštyriročného Henryho vítali na štadióne Emirates v Londýne fanúšikovia mohutným potleskom. Úspešná strela majstra sveta 1998 napokon rozhodla o postupe Arsenalu do ďalšieho kola. Henry nastúpil za Arsenal prvýkrát od roku 2007, keď z klubu odišiel do Barcelony. V roku 2010 potom prestúpil do MLS. Jeho prvé pôsobenie v Arsenale sa začalo v roku 1999 po príchode z Juventusu. Pod vedením trénera Arséna Wengera sa vypracoval na jedného z najlepších svetových útočníkov.

Henry je klubovým rekordérom Arsenalu v počte presných zásahov, po pondelku ich má na svojom konte 227 v 371 stretnutiach. S kanoniermi trénoval počas prestávky v MLS od novembra, napokon tímu pomôže aj na ihrisku počas hosťovania.