Jasno
24°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
AS Rím ukončil spoluprácu s trénerom De Rossim
Zdielať na

AS Rím ukončil spoluprácu s trénerom De Rossim

Zdroj: TASR

RÍM / Vedenie talianskeho futbalového klubu AS Rím ukončilo spoluprácu s trénerom Danieleom De Rossim. Stalo sa tak po tom, čo "giallorossi" nezvíťazili ani v jednom z úvodných štyroch zápasov Serie A. Bývalý kapitán AS Rím sa ujal funkcie v januári, keď nahradil Joseho Mourinha.

Tím sa pod jeho vedením dostal na konečné 6. miesto v najvyššej talianskej súťaži, keď v 38 zápasoch nazbieral 63 bodov za 18 víťazstiev a 9 remíz. De Rossi si od vedenia následne vyslúžil novú zmluvu s platnosťou do konca sezóny 2026/2027. "Rozhodnutie je v najlepšom záujme klubu vrátiť sa čo najskôr na želanú cestu v čase, keď je sezóna stále v počiatočnej fáze. Srdečne ďakujeme Danielemu, ktorý bude v našom klube vždy doma, za obetavú a vášnivú prácu v uplynulých mesiacoch," uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

AS Rím figuruje po štyroch odohratých zápasoch na 16. mieste tabuľky so ziskom troch bodov za remízy. Okrem troch nerozhodných výsledkov má za sebou aj domácu prehru s Empoli 1:2. V nasledujúcom zápase hostí priebežného lídra Udinese. Futbalisti AS Rím sa v júli 2024 predstavili aj v Košiciach, keď v prípravnom zápase remizovali s domácim FC 1:1. Následne odohrali pred štartom ligy ešte štyri zápasy, z ktorých zvíťazili iba v jednom.

Súvisiace články