Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Škandál na MS! Najjasnejšie neodpískaná penalta v histórii!
Zdielať na

Škandál na MS! Najjasnejšie neodpískaná penalta v histórii!

Nedeľňajšie stretnutie D-skupiny majstrovstiev sveta žien v Nemecku medzi Austráliou a Rovníkovou Guineou poznačila kuriózna , ale aj škandalózna situácia.

V prvom polčase totiž chytila obrankyňa afrického výberu loptu v šestnástke na niekoľko sekúnd do svojich rúk, maďarská rozhodkyňa Gyöngyi Gaalová však napriek protestom zo strany Austrálčaniek nechala hráčky pokračovať v hre. Austrália napokon zvíťazila 3:2 a uchovala si reálnu šancu na postup zo skupiny.

Reprezentantka "protinožcov" Leena Kharmisová bola blízko k streleniu gólu, jej šancu ale zastavila žŕdka. Lopta sa následne odrazila k obrankyni Afričaniek Brune, ktorá bola zjavne presvedčená o prerušení hry. Nič také sa však predtým nestalo a po jej zákroku mal automaticky nasledovať pokutový kop. Maďarská rozhodkyňa však dala hráčkam signál, aby pokračovali v hre. Vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa o prípade zmienilo aj na svojej webovej stránke a na pozápasovej tlačovej konferencii sa jej činovníci ospravedlnili za takúto obrovskú chybu.

"Všetci vieme, že sa stala chyba. Hovorili sme aj s rozhodkyňou. Veľmi ľutovala, že si nevšimla takú zjavnú ruku," uviedla Karen Espelundová, ktorá mala oficiálne na starosti tento duel ako delegátka.

sita - MS ženy, Austrália-R.Guinea