Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jankech si želá víťazstvo, Dobrotka prorokuje ofenzívu, aj bez Pečnika
Zdielať na

Jankech si želá víťazstvo, Dobrotka prorokuje ofenzívu, aj bez Pečnika

Obe mužstvá bez kapitánov

"Určite chceme vyhrať a dostať maximálne jeden gól. Vieme, proti komu budeme hrať, ale verím, že toto predsavzatie môžeme naplniť. Očakávame plné tribúny, ktorým chceme predviesť peknú hru, najlepšie s priaznivým výsledkom na záver. Sme rozohranejší, ale po kondičnej stránke je na tom lepšie súper. Majú veľmi dobrý a široký káder, viacerých reprezentantov, takže každý dobrý výsledok nám dá nádej do odvety," uviedol Jankech.

Vedenie Slovana sa v posledných dňoch snažilo o angažovanie slovinského obrancu, resp. stredopoliara Andreja Pečnika. Podľa kormidelníka belasých sa však avizovaný prestup Slovinca pre nedoriešené záležitosti zo strany hráča zrejme neuskutoční: "Vyzerá to tak, že z toho napokon nič nebude," dodal 72-ročný Jankech.

Slovanisti sa v oboch súbojoch s nemeckým tímom budú musieť zaobísť bez potrestaného kapitána Radka Dosoudila, pričom v domácom zápase si pre karty nezahrá ani bosniansky legionár Mario Božič. Na radosť priaznivcov Slovana už začal trénovať Samuel Slovák, ktorý bude aj na zápasovej súpiske, nie však v základnej zostave. Už skôr sa do zostavy Slovana vrátili doterajší maródi Michal Breznaník a Martin Dobrotka. Práve Dobrotka ponesie kapitánsku pásku. "Budeme musieť hrať útočne, ale dávať si pozor na súperových hráčov. Tých treba pozorne strážiť, dávať si pozor na centrované lopty a tiež rýchle protiútoky," vyhlásila opora zadných radov Slovana.

Tréner Jankech na záver tlačovky vyzval fanúšikov, aby svojimi hlasivkami pomohli mladému tímu Slovana a vyjadril vieru, že opäť budú povestným dvanástym hráčom.

Súvisiace články