Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nešťastný Deco myslí na odchod z Chelsea Londýn
Zdielať na

Nešťastný Deco myslí na odchod z Chelsea Londýn

Zdroj: fcchelsea.com

Deco prišiel na Stamford Bridge po EURO 2008

Deco prišiel na Stamford Bridge po EURO 2008 a začal dobre, ale po trénerskej rošáde, kedy Guus Hiddink vymenil Luiza Felipe Scolariho, dostávali viac priestoru v strede pola Frank Lampard a Michael Ballack. Deca medzičasom kontaktoval milánsky Inter, kde je trénerom Jose Mourinho, s ktorým spoločne triumfovali vo farbách FC Porto v Pohári UEFA 2003 a Lige majstrov 2004.

"Nie som v Chelsea šťastný. Viem, že ešte mám platný kontrakt, ale chcem odísť. Bol by som rád, ak by som mal takú príležitosť," prezradil Deco pre taliansky denník Corriere dello Sport: "Hral som pod Scolarim a (Frankom) Rijkaardom, ale najlepšiu časť kariéry som strávil s Mourinhom. Skvelé časy trvali dva a pol roka, počas toho obdobia sme vyhrali všetko, čo sa dalo. Zapísali sme sa do histórie, darilo sa mi aj na reprezentačnej úrovni a napokon som vyhral Ligu majstrov aj Pohár UEFA."

Inter Miláno triumfoval v Serii A, avšak vedenie klubu bolo nespokojné s vystúpením v Lige majstrov. Nerazzuri vypadli v osemfinále prestížnej súťaže na úkor neskoršieho finalistu Manchester United. "Inter bol silným tímom už aj v tejto sezóne, takže našťastie nepotrebuje veľa nových hráčov. S tromi-štyrmi novými tvárami to bude ešte kvalitnejšie mužstvo, ktoré môže obhájiť domáci titul a konečne zaútočiť na triumf v Lige majstrov."