Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Španieli chcú hrať vo finále Pohára Konfederácie proti Brazílii
Zdielať na

Španieli chcú hrať vo finále Pohára Konfederácie proti Brazílii

Zdroj: TASR

Postup je prioritou aj pre kanoniera FC Liverpool Torresa

Európsky šampión a prvý tím v rankingu FIFA ťahá sériu 15 víťazných zápasov, resp. rekordnú 35 duelov bez prehry. V Bloemfonteine proti zverencom trénera Boba Bradleyho môžu Španieli vytvoriť absolútny rekord na kóte 36 súbojov bez prehry. "Chceme USA zdolať, postúpiť do finále a tam si zahrať proti Brazílii. Samozrejme, musíme sa na to poriadne sústrediť, nemôžeme ísť do semifinále s tým, že už sme postúpili. Chce to koncentráciu od prvej minúty proti USA," povedal Gerard Pique, stopér víťaza Ligy majstrov FC Barcelony a dodal: "Američania sa v prvých dvoch zápasoch trápili, ale potom ukázali, že sú dobré mužstvo. My sme favoriti, rovnako ako Brazília proti JAR, ale vo futbale sa niekedy dejú nelogické veci a favoriti vždy nevyhrávajú."

Postup je prioritou aj pre kanoniera FC Liverpool Fernanda Torresa. "Máme veľké ambície a chceme víťaziť ďalej. Po 44 rokoch sme vyhrali majstrovstvá Európy a teraz chceme náš prvý triumf na Pohári konfederácií. Budeme hrať našu hru," uviedla jedna z opôr mužstva kouča Vicente del Bosqueho.

Američania sú pred zápasom proti "La Furia Roja" opatrní. "Nemyslím si, že do zápasov proti Španielsku ide veľa mužstiev s tým, že zvíťazí. No futbal je bláznivá hra a stať sa môže všetko. My sme to už dokázali," povedala opora výberu USA Landon Donovan z L.A. Galaxy. Víťaz nastúpi v nedeľu v johannesburskom Ellis Parku vo finále, zdolaný si zahrá v Rustenburgu o bronz.