Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Médiá v Taliansku chcú vidieť v Lippiho tíme mladých hráčov
Zdielať na

Médiá v Taliansku chcú vidieť v Lippiho tíme mladých hráčov

Zdroj: TASR

Taliansko sa s turnajom rozlúčilo po prehre 0:3 s Brazíliou

Taliansko sa s turnajom rozlúčilo v nedeľu po prehre 0:3 s Brazíliou. Aby toho nebolo dosť, tri dni predtým "squadra azzurra" utrpela historicky prvú prehru s Egyptom. Podľa médií z Apeninského polostrova Lippiho tímu chýba myšlienka, má krehkú obranu a preto bude obhajoba titulu na budúci rok zrejme ťažkým orieškom.

"Dúfajme, že táto lekcia poslúži Lippimu na to, aby sa o rok v  Juhoafrickej republike predstavil s iným tímom. Stále zostáva dostatok času na prebudovanie mužstva na také, ktoré bude schopné obhájiť titul svetových šampiónov. Je nevyhnutné urýchliť proces zapracovania mladých hráčov do tímu. Nie všetci hráči víťazného tímu však patria do starého železa," napísal denník La Gazzetta dello Sport pod titulkom "Zrovnaní so zemou".

Lippi podobné výzvy médií očakával a po vypadnutí Talianov uviedol, že je skutočne nevyhnutné zapracovať mladíkov, ale postupne. Brankár Gianluigi Buffon schladil "chtivosť po talentoch" vyhlásením, že si v Serii A nevšimol mnoho takých mladých hráčov, ktorí by dokázali nahradiť tradičné opory.