Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Švento podpísal so Salzburgom 3-ročnú zmluvu
Zdielať na

Švento podpísal so Salzburgom 3-ročnú zmluvu

Zdroj: TASR

Stevens: "Bude určite posilou"

Prestupová suma sa podľa rakúskych médií pohybuje na úrovni 2 milióny eur. "Rokovania neboli jednoduché, všetko sme to riešili vyše dvoch mesiacov. Pre Dušana je dobré, že si ho osobne vybral do mužstva sám tréner Huub Stevens. Dušan má byť jedným z hráčov, o ktorého sa bude opierať aj v zápasoch Ligy majstrov," povedal agent slovenského krídelníka Karol Csontó zo spoločnosti Stars and Friends.

Dvadsaťtriročný Švento patril dlhodobo k najlepším hráčom "zošívaných" a je tiež stabilným členom slovenského reprezentačného kádra. Slavii pomohol k zisku dvoch majstrovských titulov. Do zahraničia mal nakročené už pred dvoma rokmi, keď mal prestúpiť do anglického Derby County za 84 miliónov českých korún. Vtedy však celú transakciu zastavilo ťažké zranenie kolena, pre ktoré ľavonohý rýchlik vyše pol roka absentoval na futbalových ihriskách. Do Slavie prišiel Švento v roku 2005 z MFK Ružomberok.

S príchodom novej akvizície vyjadril spokojnosť aj Holanďan Stevens, ktorý počas kariéry viedol aj PSV Eindhoven, Rodu Kerkrade, Schalke 04, Herthu Berlín či 1. FC Kolín. "Dušan je univerzálny futbalista na ľavej strane. Je rýchly, technický a vie dobre oklamať súperov. Jeho silnou stránkou sú aj výborné centre. Bude určite výrazným posilnením mužstva," povedal Stevens na margo 178 cm vysokého Slováka.