Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Retrodresy priniesli squadre azzure šťastie
Zdielať na

Retrodresy priniesli squadre azzure šťastie

Zdroj: TASR

USA / Taliansko 1:3 v B-skupine

Američania hrali od 33. minúty bez vylúčeného Clarka, no napriek tomu sa dostali do vedenia, keď sa z jedenástich metrov nemýlil Donovan. Zverenci trénera Marcella Lippiho využili početnú výhodu až po hodine hry, kedy sa nádhernou strelou prezentoval útočník Rossi. Druhý gól pridal De Rossi a definitívne skóre zariadil opäť mladík Rossi.

B-skupina:
USA - Taliansko 1:3 (1:1)
Góly: 41. Donovan (z 11m) - 59. a 94. Rossi, 72. De Rossi, ČK: 33. Clark (USA), Rozhodca: Pozzo (Čile) 22.000 divákov

Zostavy a striedania:
USA: Howard - Spector, DeMerit, Onyewu, Bornstein - Bradley, Feilhaber, Clark - Dempsey, Donovan - Altidore (66. Davies)
Taliansko: Buffon - Zambrotta, Chiellini, Legrottaglie, Grosso - Gattuso (57. Montolivo), De Rossi, Pirlo - Camoranesi (57. Rossi), Iaquinta - Gilardino (69. Toni)

Úvod zápasu mal vyrovnaný priebeh a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Prvú väčšiu šancu si vytvorili Taliani, no tvrdú strelu Gilardinho americký brankár Howard zlikvidoval. Na druhej strane pálil Bradley a Buffon mal čo robiť, aby jeho pokus neskončil za jeho chrbtom. V 33. minúte si po odohratí lopty Clark vyšliapol na Gattusa a čílsky rozhodca vytiahol červenú kartu. Úradujúci majstri sveta však ponúknutú výhodu nevyužili práve naopak, z úvodného gólu sa tešil ich súper. Obranca Chiellini fauloval v pokutovom území prenikajúceho Altidora a nariadenú jedenástku premenil Donovan - 1:0. Oslabení Američania držali tento stav až do 59. minúty, kedy sa zverencom trénera Marcella Lippiho konečne podarilo prekonať brankára Howarda. O vyrovnanie sa postaral mladík Rossi, ktorý v strede ihriska vybojoval loptu, prešiel cez brániaceho hráča a tvrdou ranou vymietol roh bránky. Taliani potom ovládli hru a neustále útočili. V 72. minúte strhol vedenie na ich stranu stredopoliar De Rossi. V posledných sekundách riadneho hracieho času mal obrovskú šancu na vyrovnanie ešte Davies, ktorý si výborne nabehol na rohový kop, no jeho hlavička letela vysoko nad. Konečné skóre zavŕšil v 94. minúte svojim druhým gólom Rossi.