Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kanárikov zachránila od faraónovej pomsty penalta v nadstavení
Zdielať na

Kanárikov zachránila od faraónovej pomsty penalta v nadstavení

Zdroj: TASR

Brazília vs Egypt 4:3 (3:1)

Zverenci trénera Carlosa Dungu si v prvom polčase vytvorili celkom pohodlný náskok 3:1, no egyptskí hráči v druhom dejstve zvýšili obrátky a po góloch Zidana a Shawkyho dokázali vyrovnať. O výhre "kanárikov" rozhodol až v samom závere Kaka, ktorý z jedenástich metrov potrestal ruku Al-Muhammadiho v šestnástke.

B-skupina:

Brazília - Egypt 4:3 (3:1)
Góly: 4. a 90. Kaka (druhý z 11m), 11. Fabiano, 36. Juan - 7. a 55. Zidan, 53. Shawky, ČK: 89. Al-Muhammadi, Rozhodca: Webb (Angl.)

Zostavy a striedania:
Brazília: Cesar - Alves, Lucio, Juan, Kleber (84. Santos) - Elano (63. Ramirez), Gilberto Silva, Melo - Kaka - Luis Fabiano, Robinho (63. Pato)
Egypt: El Hadari - A. Said, H. Said, Gomaa - Fathi, Shawky, Hassan (51. Eid), Moawad - Abd Rabou (75. Al-Muhammadi) - Aboutrika, Zidan

Brazília začala aktívne a v štvrtej minúte sa po peknej kombinačnej akcii presadil Kaka. Afričania však dokázali odpovedať už po troch minútach, keď využili ukážkový brejk zásluhou Zidana. Potom však opäť prebrali opraty zápasu Juhoameričania a v 11. minúte viedli 2:1. Na Elanov center si výborne nabehol Luis Fabiano a hlavou rozvlnil sieť. Keď sa v 36. minúte presadil aj obranca Juan zdalo sa, že "kanárici" majú výhru vo vrecku. To ale netušili, čo ich súper predvedie v druhom polčase. Egypťanov nepriaznivý stav vôbec nezlomil a do druhého polčasu nastúpili ako vymenení. Už v 53. minúte znižoval na 2:3 Shawky a o ďalšie dve minúty vyrovnal svojim druhým presným zásahom Zidan. Egypt aj naďalej kontroloval hru a vďaka výbornej defenzíve svojho súpera nepúšťal do žiadnych vyložených príležitostí. Už to vyzeralo na veľké prekvapenie, no v samom závere Al-Muhammadi zablokoval Luciovu strelu na bránkovej čiare rukou. Hlavný rozhodca po krátkej porade s čiarovým vytiahol červenú kartu a nariadil jedenástku, ktorú bez problémov premenil Kaka.