Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Torresov rekordný hetrik zničil outsidera z Nového Zélandu
Zdielať na

Torresov rekordný hetrik zničil outsidera z Nového Zélandu

Španielsko - Nový Zéland 5:0

Zverenci trénera Vicenteho del Bosqueho boli pánmi na ihrisku a už do 17. minúty viedli rozdielom triedy po hetriku kanoniera Fernanda Torresa. Úradujúci majstri Európy tak už 33 zápasov v rade neokúsili pocit prehry. V prvom nedeľňajšom zápase A-skupiny JAR - Irak sa zrodila bezgólová remíza.

A-skupina:

Španielsko - Nový Zéland 5:0 (4:0)
Góly: 6., 15., 17. Torres, 24. Fabregas, 48. Villa. Rozhodca: Codjia (Benin), 10.000 divákov.

Zostavy a striedania:
Španielsko: Casillas - Ramos (54. Arbeloa), Albiol, Puyol, Capdevila - Fabregas, Xavi (54. Santi Cazorla), Xabi Alonso, Riera - Villa, Torres (70. Silva)
Nový Zéland: Moss - Mulligan, Boyens, Vicelich, Lochhead -Brockie (27. Christie), Elliott, Brown, Bertos - Smeltz (76. James), Killen (85. Bright)

Španieli sa s outsiderom nemaznali a o osude stretnutia rozhodli už do 17. minúty. "La Furia Roja" predviedla v plnej kráse svoju ofenzívu silu, keď trikrát po pekných kombináciách rozvlnil sieť Torres. Dvakrát úradovala jeho pravačka, na 3:0 zvýšil hrdina finále EURO 2008 prudkou hlavičkou. "Protinožci" pôsobili na ihrisku bezradne ako zblúdilé ovce a jasne demonštrovali, že rozdiel medzi európskou a oceánskou špičkou je do očí bijúci. V 24. minúte "klincoval" na 4:0 Fabregas a do polčasu mohlo byť aj viac, to by však Španieli nemohli zľaviť z tempa. V 48. minúte po školáckej chybe novozélandského obrancu, ktorý nedokázal odkopnúť loptu, vynikol Villa a bolo už o štyri. V ďalšom priebehu nechali Španieli súpera hrať, ale ten bol vpredu totálne jalový a nedokázal už zmierniť debakel.