Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
MFK Košice v príprave proti víťazovi Pohára UEFA Šachtaru Doneck
Zdielať na

MFK Košice v príprave proti víťazovi Pohára UEFA Šachtaru Doneck

Zdroj: TASR

Košice odohrajú v Rakúsku 5 zápasov

Ukrajinský Doneck zdolal minulý mesiac v poslednom finále Pohára UEFA, ktorý od novej sezóny nahradí Európska liga, v Istanbule bundesligový Werder Brémy 2:1 po predĺžení. V klube pôsobí ako hlava medzinárodného úseku bývalý slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ. "Rakúsky zápasový agent UEFA Johann Hofinger nám potvrdil, že ide o fixný termín. Všetci sa veľmi tešíme. Pre slovenské mužstvo totiž nie je každodennou udalosťou zmerať si sily s víťazom Pohára UEFA," cituje klubový web generálneho riaditeľa MFK Jozefa Vukušiča.

Termín sústredenia vo Windischgarstene sa Košičanom posunul o jeden deň. Odchod je 19. júna a príchod 30. júna, menili sa aj mená súperov a dátumy zápasov. "Nakoniec odohráme o zápas menej, ako sme pôvodne plánovali. Je to z toho dôvodu, že v čase nášho plánovaného prvého stretnutia, väčšina mužstiev len prichádza na sústredenie. Preto začneme na ostro až 23. júna," dodal Vukušič.

Košice v Rakúsku odohrajú zápas s Interblockom Ľubľana, šiestym tímom najvyššej slovinskej súťaže a víťazom Slovinského pohára po výhre 2:1 nad FC Koper. Nasledovať bude duely s cyperským majstrom Apoelom Nikózia a druholigovým rakúskym Red Bull Salzburg amatéri. V závere sústredenia sa zverenci trénera Jána Kozáka stretnú so Šachtarom Doneck a ruským Saturnom Moskovská oblasť.

aktualizovaný program zápasov MFK na sústredení vo Windischgarstene:

23. júna: MFK Košice - Interblock Ľubľana (Slovin.)
24. júna: Košice - Apoel Nikózia (Cyp.)
27. júna: Košice - Red Bull Salzburg am. (Rak.)
29. júna: Košice - Šachťar Doneck (Ukr.)
30. júna: Košice - Saturn Moskovská oblasť (Rus.)