Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Maldini do Chelsea, Real ďalej skupuje a Lavezzi z Neapola do vyhnanstva
Zdielať na

Maldini do Chelsea, Real ďalej skupuje a Lavezzi z Neapola do vyhnanstva

Z futbalovej Európy

Ikona milánskeho klubu po uplynulej sezóne ukončila hráčsku kariéru a momentálne zvažuje ďalšie kroky. Maldini odohral v drese "rossoneri" 24 sezón a nikdy nepôsobil v inom klube. To sa však môže už čoskoro zmeniť.

Vedenie Cheslea chce pritiahnuť bývalého talianskeho reprezentanta na Stamford Bridge, kde by sa mal pripojiť k niekdajšiemu koučovi AC Carlovi Ancelottimu a robiť mu asistenta. A podľa denníka La Gazzetta Dello Sport sa Maldini už stretol aj so zástupcami anglického klubu.

David Villa za 40 miliónov eur do Realu Madrid, tvrdí Marca

Prestup futbalového útočníka Davida Villu z FC Valencie do Realu Madrid za 40 miliónov eur je podľa španielskeho denníka Marca už len otázkou dotiahnutia posledných detailov.

V prípade, že majster Európy zakotví na Santiago Bernabeu, stane sa treťou akvizíciou "bieleho baletu" od príchodu staronového prezidenta Florentina Pereza do funkcie. Perez, ktorý sa spolieha na finančnú výpomoc najväčšej španielskej banky Santander, totiž už investoval do prestupu Kaká z AC Miláno 65 miliónov eur a do príchodu Cristiana Ronalda z Manchestru United dokonca rekordných 94 miliónov eur.

Dvadsaťsedemročný Villa, ktorý bol najlepším kanonierom na finálovom turnaji EURO 2008, zaznamenal v uplynulej sezóne v drese Valencie 28 gólov. Prestup Villu podporuje aj zhoršená finančná situácia, ktorú vykazuje klubová kasa vo Valencii. Villa by mal byť súčasťou "Galacticos II", ktorí by mali nadviazať na éru "Galacticos" v zostave so Zinedine Zidanom, Davidom Beckhamom, Ronaldom či Robertom Carlosom.

Prezident Neapola De Laurentiis pohrozil Lavezzimu 2-ročným exilom

Argentínskemu futbalovému útočníkovi Ezequielovi Lavezzimu hrozí vyradenie z kádra talianskeho klubu SSC Neapol až na dva roky, ak nepreukáže viac zodpovednosti voči jeho zamestnávateľovi. Jednu z najväčších hviezd mužstva účastníka Serie A, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, varoval sám prezident klubu Aurelio De Laurentiis.

Lavezzi sa snaží vyrokovať si výhodnejší kontrakt, resp. prestúpiť z klubu víťaza Pohára UEFA 1989. De Laurentiis je však už unavený z nárokov 24-ročného futbalistu a varoval ho, aby sa "umravnil". "Ak v tom bude pokračovať, nebude hrať. Vyradíme ho z mužstva na nasledujúce dva roky. Môžete si predstaviť, čo by to urobilo s jeho profilom," citovali prvého muža SSC talianske médiá.