Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovan netoleruje vandalizmus, násilie nie je zmyslom športu!
Zdielať na

Slovan netoleruje vandalizmus, násilie nie je zmyslom športu!

Slovan si vždy vážil a ctil svojich priaznivcov, nie chuligánov

ŠK SLOVAN Bratislava si vždy vážil a ctil svojich priaznivcov, ktorí mu prejavovali a prejavujú svoje sympatie. Hovoríme však o fanúšikoch a nie o chuligánoch, ktorí si mýlia športové podujatia s bojovým ringom. Včerajší záver futbalových majstrovských osláv práve týchto niekoľko jedincov, maskujúcich sa farbami klubu nezmazateľne pokazilo. Vedeniu Slovana je to ľúto kvôli drvivej väčšine slušných fanúšikov na štadióne, ktorí neváhali prísť pogratulovať svojmu klubu k výročiam a osobne sa pozrieť na to, ako sa po dlhých desiatich rokoch zalesknú na hrudi hráčov Slovana majstrovské medaily.

Zámerom klubu bolo vzdať dôstojným spôsobom hold všetkým hráčom, ktorý v jeho 90. ročnej histórii obliekli jeho dres. Tí, ktorí mohli, sa osobne prišli pozrieť na ihrisko, kde predvádzali svoje futbalové majstrovstvo a kde prežili nezabudnuteľné roky svojho života. Ozajstní fanúšikovia to pochopili a úctu a rešpekt im vzdali potleskom a povzbudzovaním. Chuligáni však nepochopili o čom bola oslava Slovana. Ich cieľom bolo niečo úplne iné. To je však filozofii klubu vzdialené a týmto vyhlásením to Slovan verejne odsudzuje a dištancuje sa od tejto skupiny ľudí kaziacich dobré meno Slovana, futbalu a keďže išlo o medzinárodný priateľský zápas, aj dobré meno našej krajiny.

Slovan Bratislava sa nebude k podobným udalostiam stavať ľahostajne a verejné odsúdenie chuligánov nie je záverečným aktom. Klub urobí maximum, aby jeho fanúšikovia nemuseli byť konfrontovaní s výtržníctvom chuligánov, ktorí si oblečú dresy klubu a tvária sa ako jeho priaznivci. Klub o takýchto ľudí nestojí a nepovažuje ich za svojich podporovateľov.

Počas celej uplynulej sezóny Slovan spolupracoval so združením fanúšikov Belasá šlachta a výsledkom boli bezproblémové domáce zápasy. V trende komunikácie s fanúšikmi a vplývaní na ich správanie bude  klub pokračovať aj ďalej, lebo to je jediná možná cesta. Nechceme suplovať školu či rodinu, ale určite chceme stanoviť hranice, ktoré kto nebude rešpektovať nebude sa môcť považovať za fanúšika klubu.

Slovan verejne vyhlasuje, že  nebude tolerovať vandalizmus a chuligánstvo ani jednotlivcov, ani väčších, či menších skupiniek. Násilie nie je zmyslom športu!

Stanovisko klubu k včerajším udalostiam na Tehelnom poli.