Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Neapolské oslavy na Tehelnom poli
Zdielať na

Neapolské oslavy na Tehelnom poli

HUSTE sledovalo majstrovské oslavy Slovana

V jeho drese už dve sezóny pôsobí Marek Hamšík. Do osláv sa slovenský reprezentant v minulosti pôsobiaci aj v Slovane zapojil v drese oboch tímov. Talianski hráči prispeli k oslavám jediným gólom.  Highlighty zo zápasu, galavečera i pozápasovej atmosfére sledujte nižšie v článku.

Organizátori pripravili fanúšikom bohatý program pri príležitosti 90. výročia založenia futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava, resp. 40. výročia zisku Pohára víťazov pohárov (1969) už pred samotným zápasom. Za ovácií publika si osobnosti Slovana prevzali plakety. Všetko nasvedčovalo krásnemu záveru sezóny.

Po stretnutí si chceli futbalisti prevziať na provizórnej tribúne majstrovský pohár počas výbuchov nádherného ohňostroja. Na Tehelnom poli to však vybuchovalo už predtým. Útok chuligánov bol vopred pripravený, keď sa skupina odčlenila od fanúšikov na novej tribúne, v sektore za bránou odstránila vlajky, aby si ich nepoškodila a začala strieľať svetlice na ihrisko, pričom mierila aj na kameramanov a fotografov.  Vzápätí napadli SBS-károv, ktorí sa snažili zabrániť vstupu fanúšikov na plochu.

S tým, že fanúšikovia sa na ihrisko dostanú, sa rátať muselo. Každý titul oslavujú hráči s fanúšikmi priamo na ihrisku.

V zahraničí majú fanúšikovia dokonca pripravené schody z tribúny na hraciu plochu. Vylamovaniu plotov a neférovej bitke s neozbrojenými členmi SBS sa dalo predísť.

Na tribúnach Tehelného poľa sa podľa organizátorov tlačilo vyše 12 tisíc divákov. Mnohí si prišli vychutnať len tieto oslavy v presvedčení, že počas galavečera sa nemusia obávať o svoju bezpečnosť a v tomto vedomí vzali i svoje rodiny. Vedenie ŠK Slovan ich však sklamalo. Nedostatočná usporiadateľská služba, podcenenie situácie...

Takouto oslavou slovanistické ultras i vedenie zabezbečili, že takáto návšteva bola výnimkou.

Sledujte vyše trojhodinový galavečer na HUSTE.TV.