Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Inter postúpil a zanikol
Zdielať na

Inter postúpil a zanikol

Zdroj: TASR

Inter Bratislava sa sťahuje do Senice

Pre žlto-čiernych to po dvoch rokoch v druhej najvyššej súťaži znamená návrat medzi elitu, otázne však je, či si Inter v Corgoň lige aj zahrá.

Čoraz častejšie sa šušká o jeho sťahovaní do Senice. "Čo bude ďalej, to neviem v tejto chvíli povedať. My sme sa sústredili na športové víťazstvo, tento výsledok sme dosiahli. Až čas ukáže, kam sa posunie Inter Bratislava. Uvidíme, ako zareaguje majiteľ klubu. My sme mali za úlohu postúpiť, dosiahli sme to napriek ťažkej situácii, ale teraz je rad na kompetentných,“ povedal tréner bratislavského Interu Peter Fieber st.  

Pred posledným kolom prvej ligy bolo rozuzlenie postupovej otázky mimoriadne napínavé, keďže Inter Bratislava mal pred Trenčínom náskok jediného bodu, pričom v hre bola aj o dva body zaostávajúca Podbrezová. "V prvom rade sme sa zaujímali sami o seba, hoci sme vedeli, že naši rivali z Trenčína a Podbrezovej budú čakať na naše zakopnutie v Michalovciach. Sústredili sme sa na vlastný výkon, dali sme do toho všetko, vyhrali sme zápas i celú súťaž. Čo viac sme si mohli priať," doplnil Peter Fieber, ktorý vyzdvihol morálnu silu mužstva. To sa dokázalo v ťažkých chvíľach zomknúť a zápas v Michalovciach zvládlo bravúrne, o čom svedčí fakt, že už v 25. minúte viedol Inter presvedčivo 4:1.

Pod víťazstvo i postup Interu sa podpísal útočník Marián Tomčák, autor tretieho gólu žlto-čiernych v Michalovciach. "Do zápasu sme vstúpili znamenite, skórovali sme už po 50 sekundách a potom sme sa v priebehu necelých štyroch minút dokázali tromi gólmi odpútať zo stavu 1:1 na 1:4. To dokumentuje silu tohto mužstva, ktoré sa nikdy nevzdávalo a v Michalovciach to iba potvrdilo," zdôraznil 29-ročný útočník, ktorý odpovedal aj na otázku, čo ďalej s bratislavským Interom. "Počuli sme, že fúzia so Senicou je už viac-menej dohodnutá, takže klub v podstate zanikne a tým pádom sa rozpadne aj táto skvelá partia. Ja sa vraciam do Trnavy, ale za týmito chalanmi mi bude veľmi smutno," smutnejším hlasom dodal Marián Tomčák.

Pavol Sedlák sa pod víťazstvo v Michalovciach podpísal úvodnými dvoma gólmi, z ktorých ten prvý vsietil už v 51. sekunde. "Rýchlejší gól som ešte v kariére nedal. Tento postup je pre nás všetkých veľkým morálnym víťazstvom. Toto mužstvo sa zmietalo v obrovských problémoch, pod ktoré sa podpísali viaceré hráčske odchody, nečakaná zmena na trénerskom poste. My, čo sme zostali, sme sa zahryzli, prejavili nielen futbalové, ale hlavne morálne kvality. Chceli sme vyhrať, pretože sme chceli ukázať, že sme najlepší v prvej lige, a to aj napriek tomu, že nás mnohí odpisovali," dodal Pavol Sedlák.