Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hamšík v oboch dresoch, Neapol vyhral 1:0, pekelné oslavy
Zdielať na

Hamšík v oboch dresoch, Neapol vyhral 1:0, pekelné oslavy

Slovan Bratislava - SSC Neapol 0:1 v priateľskom zápase

V drese dvojnásobného bývalého majstra Talianska nechýbal ani slovenský reprezentant a odchovanec "belasých" Marek Hamšík, ktorý si už v prvom polčase zahral i vo farbách jeho bývalého klubu. Všetko ste to sledovali na HUSTE.TV.

Už pred samotným zápasom sa odohrával bohatý program pri príležitosti 90. výročia založenia futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava, resp. 40. výročia zisku Pohára víťazov pohárov (1969). Pamätné plakety si prevzali za ovácií publika aj hráči z pamätného bazilejského finále, v ktorom Slovan zdolal FC Barcelona 3:2. Plakety si v polčase prebrali aj ďalší slávni bývalí hráči či osobnosti Slovana Ján Popluhár, Dušan Galis, Anton Ondruš a Róbert Vittek. A nezabudlo sa ani na ženy Slovana, ktoré tiež v tejto sezóne získali majstrovský titul.

Po stretnutí si už päťnásobný slovenský šampión, ktorý sa v Corgoň lige tešil zo zisku titulu po desiatich rokoch, prevzal majstrovský pohár aj medaily a večer ukončil ohňostroj nad Tehelným poľom.

Slovan Bratislava - SSC Neapol 0:1 (0:1)
Gól: 17. Datolo, ŽK: Dosoudil - Amondio, rozhodoval: Hriňák, 12.894 divákov.

Slovan Bratislava: Rodinger - Hanek, Valachovič, Dosoudil, Angelovič (30. Hamšík, 59. Kolčák) - Obžera (74. Angelovič), P. Petráš, Černák, Slovák (75. Pires) - Masaryk (89. Ižvolt), Halenár (59. Štepanovský)

SSC Neapol: Gianello (46. Bucci) - Santacroce, Rinaudo, Contini, Vitale - Gargano (73. Bogliacino) - Montervino, Hamšík (30. Blasi), Datolo (46. Amondio) - Denis (46. Zalayeta), Russoto (73. Inacio)

Dobrá atmosféra na štadióne gradovala nástupom oboch mužstiev na trávnik, najväčšie ovácie sa dostali Markovi Hamšíkovi, trénerovi domácich Ladislavovi Peckovi a hráčom majstra, v drese ktorých chýbal reprezentant Ján Kozák. Ten si spolu s výberom reprezentačného trénera Vladimíra Weissa pozrel zápas z tribúny. V prvom dejstve mal väčšinou loptu na kopačkách zástupca Serie A, ale nikto sa nikam nehnal, no ani nič "neodflákol". Hralo sa svižne, Neapol sa dostal do vedenia v 17. minúte, keď Hamšík výborne prenikol do 16-ky, na zlatom podnose servíroval Datolovi a ten nemal problém dostať loptu do prázdnej brány. Po polhodine hry si dres víťaza Pohára UEFA 1989 prezliekol za belasý aj Hamšík, čo nenechalo tribúny opäť chladné. V závere polčasu nevyužil dobrú šancu na vyrovnanie najlepší strelec ligy Pavol Masaryk.

Druhé dejstvo poskytlo podobný obraz ako prvé, na radosť fanúšikov Hamšík stále hral za Slovan a vydržal tak až do 59. minúty. Veľkú príležitosť zvýšiť vedenie mal po hodine hry Zalayeta, Rodinger bol ale dobrým zákrokom proti. Na druhej strane sa opäť nepresadil Masaryk. Keď sa už stav do konca duelu nezmenil, hostia si z Bratislavy odviezli najtesnejšiu výhru, domácim ale oslavy neprekazili.

Marek Hamšík, stredopoliar SSC Neapol: "Zápas som si poriadne užil. Veľmi ma potešilo, keď ma diváci búrlivo vytlieskali. Na ten pocit nikdy nezabudenem. Z Neapola sa momentálne odísť nechystám, teraz sa plne sústredím na zápas reprezentácie. San Maríno je outsider, musíme ho zdolať."

Branislav Obžera, útočník Slovana: "Zápas bol pomerne ostrý, hralo sa naplno, ale nie zákerne. Mrzí ma, že padol iba jeden gól, diváci by si to pri väčšom počte gólov viac užili. Ten záver s divákmi na ploche ma trochu mrzel."

Roberto Donadoni, tréner SSC Neapol: "V Bratislave som bol veľmi dávno, ale veľa si z toho nepamätám, boli sme tu s AC Miláno len jeden deň. Ale páči sa mi aj to málo, čo som z mesta videl. Dnešný zápas som si užil, všetci sme už radi, že máme po sezóne a toto bol jej pekný záver."