Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovensko čaká povinná jazda, Stoch oslavoval zisk FA Cupu
Zdielať na

Slovensko čaká povinná jazda, Stoch oslavoval zisk FA Cupu

Zdroj: TASR

Borbély, Salát a Hanzel doplnia tím

Kucka zo Sparty Praha sa podrobil operácii zraneného kolena, Mintál, ktorý cez víkend postúpil s Norimbergom opäť medzi nemeckú elitu, sa vzdal reprezentácie. Dôvodom absencie obrancu FC Liverpool Škrtela je snaha doliečiť si zranenie členka, s ktorým dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska laboroval v posledných týždňoch. Nepríjemnú správu sa dozvedel Weiss priamo na zraze od Dušana Šventa zo Slavie Praha, ktorého vyradilo zranenie zadného stehenného svalu. "Dušanovo zranenie si vyžiada asi dva týždne liečby, musel som ho poslať domov. Ostatní, ktorí sú tu, sú zdraví, na zápas sa všetci tešíme," povedal v pondelok na tlačovej konferencii Weiss a dodal: "Za chýbajúcich som povolal Balásza Borbélyho, Kornela Salátu a dnes večer donominujem za Šventa aj Trnavčana Ľuboša Hanzela. Napriek chýbajúcim hráčom nás čaká povinná jazda, ktorú musíme zvládnuť." V pondelok sa do seneckého hotela Dolphin mal hlásiť aj brankár Legie Varšava Ján Mucha, až v utorok sa k spoluhráčom pripoja Filip Hološko, Radoslav Zabavník, Marián Čišovský, Marek Hamšík a Marek Sapara.

V dobrej nálade prišiel na zraz reprezentačný benjamínok Miroslav Stoch z londýnskej Chelsea. Hoci vo finálovom zápase FA Cupu, ktorý "The Blues" vyhrali nad Evertonom 2:1 nesedel ani na lavičke, bol ps mužstvom a oslavy si poriadne vychutnal: "Bolo to búrlivé, najväčšími zabávačmi sú určite Drogba a Essien. Verím, že aj môj čas príde a odohrám podobné zápasy," povedal Stoch, ktorý má od pondelka v Londýne nového trénera Carla z Ancelottiho. Ten doň prišiel z AC Miláno. "Mladí hráči v AC veľa nehrávali pod Ancelottim, uvidíme, ako to bude teraz. Ja sa už ale sústredím na San Maríno, v tomto kvalifikačnom zápase musíme uspieť. Verím, že dostanem šancu a výkonom presvedčím," dodal 19-ročný Stoch.

Zápas s outsiderom 3. kvalifikačnej skupiny má výkop 6. júna o 17.30 hod. Slovensko figuruje po aprílovej dôležitej výhre v Česku 2:1 na druhom mieste skupiny, okrem domáceho súboja so San Marínom ho ešte čakajú septembrový dvojzápas doma s ČR a v Severnom Írsku, resp. októbrový dvojzápas doma so Slovinskom a v Poľsku. Na čele tabuľky sú Severní Íri s jednobodovým náskokom pred Slovenskom, reprezentanti San Marína sú bez bodu beznádejne poslední.

aktualizovaná nominácia SR na kvalifikačný zápas so San Marínom (Tehelné pole, 6. júna, 17.30):
brankári: Ján Mucha (Legia Varšava), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Marián Čišovský (FC Temešvár), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj), Marek Čech (West Bromwich Albion), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava)
stredopoliari: Miroslav Karhan (FSV Mainz), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ján Kozák (Slovan Bratislava), Kornel Saláta (Artmedia Petržalka), Balász Borbély (Temešvár)
útočníci: Miroslav Stoch (Chelsea Londýn), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Róbert Vittek (OSC Lille), Martin Jakubko (FK Moskva), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern), Ján Novák (MFK Košice)

náhradníci:
brankári: Štefan Senecký (Ankaraspor), Dušan Perniš (MŠK Žilina)
hráči: Martin Dobrotka (Slovan Bratislava), Zdenko Štrba (MŠK Žilina), Branislav Obžera (ŠK Slovan Bratislava), Mário Pečalka (MŠK Žilina), Juraj Halenár (ŠK Slovan Bratislava)