Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dvojičky bratov Hunovcov do Slovana, vracia sa aj brankár Rybár
Zdielať na

Dvojičky bratov Hunovcov do Slovana, vracia sa aj brankár Rybár

Mužstvo odchádza na týždňové sústredenie do Vysokých Tatier

Spolu s nimi sa vracia do Slovana aj skúsený brankár Pavol Rybár, ktorý sa "belasým" tiež upísal na jednu sezónu. V uplynulej sa Rybár výraznou mierou zaslúžil o strieborné umiestnenie Skalice v extralige a v Slovane by mal kryť chrbát mladému Branislavovi Konrádovi. Všetci traja sa do prípravy mužstva zapoja už v nedeľu, kedy mužstvo odchádza na týždňové sústredenie do Vysokých Tatier.

V tomto letnom prípravnom období, v ktorom sa zmluvy skončili až 14 hráčom a Döme s Kukumbergom sa nedohodli na nových podmienkach, tak Hunovci a Rybár stanovili počet nových akvizícií trénerskej dvojice Antonín Stavjaňa, Róbert Pukalovič na deväť. Pred nimi už Slovan angažoval dvojicu českých legionárov zo Znojma Radim Tesařík, Tomáš Demel, Andreja Nedorosta a Vladimíra Nemca z Trenčína, Davida Skokana z Popradu a Libora Hudáčeka zo Spišskej Novej Vsi. V novej dvojici prichádza do Slovana výrazná útočná sila. Róbert aj Richard Huna mali nemalý podiel na vzostupe Liptovského Mikuláša v uplynulej sezóne, v ktorej MHK 32 skončil na 5. mieste. Richard Huna v 61 zápasoch zaznamenal 47 bodov (23+24), Richard v rovnakom počte stretnutí si na svoje konto pripísal 40 bodov (19+21). Navyše ich príchodom bude mať Slovan po dlhšom čase vo svojom strede opäť bratskú dvojicu. Naposledy to bola až trojica Marián, Peter a Anton Šťastní, ešte pred nimi to boli brankári Ján, Karol a Dušan Jendekovci, či obrancovia František a Milan Gregorovci a Jozef a Vladimír Lukscheiderovci.

Ako uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči, bratov Hunovcov sledovali už tri roky. "Boli však pod zmluvou a v Liptovskom Mikuláši sa ich nechceli pochopiteľne vzdať. Tak nám nezostávalo nič iné len čakať, kým im nevyprší kontrakt. Až potom sme s nimi vstúpili do rokovaní," priblížil angažovanie bratov Hunovcov. "Zo Slovana odišlo po sezóne veľa hráčov a aby pokračovala kontinuita špičkových výkonov, potrebovali sme aj takúto hráčsku dvojicu. Tým pádom sa nebudú musieť zohrávať, hrajú naslepo a myslia rovnako. Medzi nich dobrého centra, ktorý bude hrať dozadu a oni nech sa starajú o ten útok, lebo v tom sú oni výnimoční, sú strašne rýchli, draví a ešte v tej rýchlosti dokážu aj kombinovať. Ak k nim dáme dobrého centra môže to byť ďalší špičkový útok. Dnes sme podpísali aj brankára Rybára a keď doladíme obranu môžeme smelo vyhlásiť, že radi by sme titul zase vrátili do Bratislavy," priblížil pohnútky angažovania bratov Hunovcov Maroš Krajči. Podľa jeho slov sa ich príchod nerodil ľahko a patril k tým ťažším prestupovým orieškom. "Už je to však za nami a sme radi, že môžeme pokračovať aj v takej bratskej tradícii, pretože v Slovane fungovalo dosť súrodeneckých dvojíc, či už to boli Štastní, Jendekovci, Gregorovci. Takže pokračujeme v tejto tradícii aj naďalej a verím, že obaja budú veľkým ťahúňom pre divákov a postrachom pre súperov," uviedol ďalej Krajči na príchod Hunovcov. O angažovaní Pavla Rybára a jeho pozícii dvojky v tíme uviedol. "Vie do čoho ide. Paľo je s tým zmierený."

Dvojica Hunovcov prichádza do Slovana po veľmi úspešnej sezóne v Liptovskom Mikuláši. Svojimi výkonmi ho pomohli "vytiahnuť" až na 5. miesto. Bratislava však je pre nich výzvou a aj preto sa po viacerých ponukách rozhodli pre Slovan. "Chceme ísť trocha vyššie, hrať na vyšších priečkach, takže asi aj preto sme sa rozhodli pre Slovan," povedal starší z dvojice Róbert. S ponukou prišlo pre nich vedenie Slovana asi pred mesiacom a pol. Mali však mali pred štátnicami, takže sa tým nezaoberali, prioritou bola škola. Až po úspešnom zvládnutí štátnic na Fakulte elektrotechniky na Žilinskej univerzite sa k tomu vrátili. Do Slovana prichádzajú v čase, keď Slovan odohrá nastávajúcu sezónu na malom zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu. Richard Huna sa tým však netrápi a podľa neho to bude možno aj lepšie. "Bude plný štadión, bude veľa ľudí a my sme na malý štadión zvyknutí."

Skúsený brankár Pavol Rybár strávil uplynulé dve sezóny v Skalici, ktorej pomohol najskôr k bronzu a v poslednej sezóne aj k striebru. Do Skalice odišiel zo Slovana ako brankárska jednotka, za šesť sezón v ňom mu pomohol k trom titulom. Teraz bude jeho úloha iná. "Dostávam sa do pozície, v ktorej som ešte doteraz nebol. S tým, že budem kryť chrbát Braňovi sme sa dohodli, ja to akceptujem. Budem sa mu snažiť pomôcť vo všetkom a spolu s trénerom brankárov sa budem usilovať o to, aby on bol tým nosným pilierom," povedal Pavol Rybár.