Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
"Tri-campeones" vítalo v Barcelona viac ako milión ľudí
Zdielať na

"Tri-campeones" vítalo v Barcelona viac ako milión ľudí

Oslavy začali príletom lietadla z Ríma

Oslavy začali príletom lietadla z Ríma, kde "Blaugranas" v stredajšom finále Ligy majstrov 2008/2009 zdolali anglického obhajcu Manchester United 2:0. Ako prví z lietadla vystúpili s trofejou v rukách tréner Pep Guardiola a kapitán Carles Puyol. Nasledoval ich prezident klubu Joan Laporta s veľkou fľašou šampanského.

Hráči sa pred príchodom na štadión Nou Camp približne štyri hodiny premávali v otvorenom autobuse hlavnými ulicami Barcelony, vyzdobenými v klubových farbách. Jazdu si podľa svedkov najviac užívali Daniel Alves, Gerard Pique, Victor Valdes, Thierry Henry a Carles Puyol, naopak tradične utiahnutí zostali tréner Guardiola a stredopoliar Andres Iniesta. Brány štadióna pre 100.000 fanúšikov sa otvorili dve hodiny pred príchodom futbalistov. Vnútri im čakanie spestrili hudobné vystúpenia a ohňostroj.

Barcelona získala historické treble ako vôbec prvý španielsky klub, keď si ešte pred triumfom v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži zaistila titul v domácej lige a zvíťazila tiež v Španielskom kráľovskom pohári. Pred Barcelonou zaznamenali rovnaký úspech doteraz iba štyri európske kluby.