Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Weiss nominoval proti San Marínu 21 hráčov bez Šestáka
Zdielať na

Weiss nominoval proti San Marínu 21 hráčov bez Šestáka

Zdroj: TASR

Vo výbere nechýba čerstvý majster Pekarík

V tíme podľa očakávania nie je Stanislav Šesták z VfL Bochum, ktorý sa pred nedávnom podrobil operácii a momentálne je v rekonvalescencii, aby mohol byť k dipozícii v rozhodujúcich dueloch kvalifikácie. Slovenský kormidelník podľa vlastných slov postavil až na neho najsilnejší tím, ktorý môže mať momentálne k dispozícii.

Zápas s outsiderom 3. kvalifikačnej skupiny má výkop 6. júna o 17.30 hod. Slovensko figuruje po aprílovej dôležitej výhre v Česku 2:1 na druhom mieste skupiny, okrem domáceho súboja so San Marínom ho ešte čakajú septembrový dvojzápas doma s ČR a v Severnom Írsku, resp. októbrový dvojzápas doma so Slovinskom a v Poľsku. Na čele tabuľky sú Severní Íri s bodovým náskokom pred Slovenskom, reprezentanti San Marína sú bez bodu beznádejne poslední.

Zraz slovenskej reprezentácie bude 1. júna vo večerných hodinách v Senci. 

Nominácia SR na kvalifikačný zápas so San Marínom (Tehelné pole, 6. júna, 17.30):
brankári: Ján Mucha (Legia Varšava), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Marián Čišovský (FC Temešvár), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj), Marek Čech (West Bromwich Albion)
stredopoliari: Dušan Švento (Slavia Praha), Miroslav Karhan (FSV Mainz), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim), Juraj Kucka (Sparta Praha), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ján Kozák (Slovan Bratislava), Marek Mintál (1. FC Norimberg)
útočníci: Miroslav Stoch (Chelsea Londýn), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Róbert Vittek (OSC Lille), Martin Jakubko (FK Moskva), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern), Ján Novák (MFK Košice)

náhradníci: Štefan Senecký (Ankaraspor), Dušan Perniš (MŠK Žilina), Martin Dobrotka (Slovan Bratislava), Kornel Saláta (Artmedia Petržalka), Zdenko Štrba (MŠK Žilina), Branislav Obžera (ŠK Slovan Bratislava), Mário Pečalka (MŠK Žilina), Juraj Halenár (ŠK Slovan Bratislava)