Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pekaríkovci oslavovali až do rána bieleho
Zdielať na

Pekaríkovci oslavovali až do rána bieleho

Pekarík si bundesligový titul vychutnal

"Už v týždni nám tréner Felix Magath prízvukoval, že sa musíme naplno skoncentrovať na súboj s Werderom, že nemôžeme nič podceniť a urobiť ten posledný krok k titulu," povedal žilinský rodák, ktorý 30. októbra oslávi svoje 23. narodeniny.

Premiérový titul mal v sídelnom meste automobilky Volkswagen obrovskú odozvu. V uliciach dolnosaského mesta ho až do skorých ranných hodín oslavovalo okolo stotisíc ľudí. Samozrejme, oslavy si vychutnali aj protagonisti z ihriska. "Nálada v meste bola fantastická, ľudia úžasní, takže sme si užili aj my hráči. Oslavovalo sa do skorého rána a my hráči sme tiež potiahli dlhšie," prezradil 10-násobný slovenský reprezentant.

Wolfsburg už myslí aj na budúcnosť a v týždni pred vyvrcholením bundesligy podpísal nové kontrakty s brazílskym stredopoliarom Josuem i obrancom Madlungom. Peter Pekarík na podobné záležitosti myslieť nemusí: "Vo Wolfsburgu som podpísal zmluvu na 4,5 roka, ktorá mi vyprší v roku 2013. Som tu nadmieru spokojný a uvidím, ako to pôjde ďalej".

Z klubu však odchádza strojca úspechu, tréner Felix Magath, ktorý v novej sezóne povedie Schalke 04 Gelsenkirchen. "Magath tu vybudoval od roku 2007 skvelý tím. Po zápase sa s nami rozlúčil, poďakoval za výbornú sezónu a poprial nám všetko dobré do premiéry v Lige majstrov," povedal Pekarík. Novým lodivodom by sa mal stať 48-ročný Armin Veh, bývalý kormidelník Stuttgartu. "Rôzne šumy o tomto trénerovi sa šírili už predtým a keď sa tomu intenzívne začali venovať aj médiá, niečo na tom asi bude. Som zvedavý, ako to pôjde v novej sezóne," uzavrel slovenský reprezentant, ktorého čaká cesta domov, kde pobudne na zaslúženej dovolenke do 22. mája.